Gazeta Dambovitei | Cele mai noi știri din Targoviște și Dâmbovița

Ediția de marți, nr. 3663
7-12-2021

Comuna Ulmi a finanțat patru proiecte prin PJDL. Care este stadiul lucrărilor

CJD finanțează 61 de proiecte în  41 de localități care au depus proiecte prin PJDL

Comuna Ulmi a depus și a obținut finanțare din partea Consiliului Județean Dâmbovița pentru patru proiecte de investiții locale prin Programul Județean de Dezvoltare Locală (PJDL), un program prin care autoritatea județeană sprijină financiar în cotă parte cu UAT-urile proiectele comunității locale. Programul a fost înființat la propunerea președintelui Corneliu Ștefan.

Pe Programul Județean de Dezvoltare Județeană avem 4 proiecte. Avem teren de fotbal- bază sportivă, pe care îl vom recepționa în aproximativ 3 săptămâni. Lângă acest teren am recepționat săptămâna trecută un loc de joacă pentru copii, care a fost finanțat pe fonduri europene. Pe PJDL mai avem încă 3 proiecte, canalizare în satul Matraca, am convenit cu domnul președinte al Consiliului Județean la începutul proiectului de reabilitare a drumului județean să punem toată infrastructura subterană, înainte de a recepționa Consiliului Județean lucrarea am realizat și rețeaua de gaze și cea de canalizare. Avem încă o stradă, strada Soarelui, unde realizăm lucrări de betonare a arterei rutiere și a trotuarelor. De asemenea, în satul Matraca vom da Ordinul de începere a lucrărilor pentru șanțuri betonate și accese în curți. Nu pot decât să mulțumesc domnului președinte pentru programul acesta minunat care ne-a salvat în anii aceștia de criză” a spus ieri, Bogdan Tița, în cadrul unei vizite pe care Corneliu Ștefan a făcut-o în mai multe localități care implementează proiecte prin PJDL.

La nivelul județului avem 61 de proiecte care sunt finanțate în cele 41 de localități care au depus proiecte, și au fost eligibile, prin PJDL. În localitatea Ulmi, împreună cu Primăria Comunei Ulmi, finanțăm 4 proiecte în valoare de aproape 6 milioane lei. Fac un apel către toți primarii să urgenteze achizițiile publice, iar cei care au lucrările în execuție, să vină cât mai repede cu cereri de plată pentru a fi achitată cota Consiliului Județean Dâmbovița, prin PJDL” a declarant președintele CJD, Corneliu Ștefan.

La nivelul localității Ulmi valoarea proiectelor implementate este:

  • Extindere rețea de canalizare, sat Matraca. Valoarea totală a investiției este de 1.579.405,83 lei, iar Consiliul asigură 574.224,70 lei.
  • Amenajare șanțuri și accese în curți, sat Matraca. Valoarea investiției este de 3.284.591,19 lei, iar din aceasta Consilul cofinanțează 1.555.077,54 lei.
  • Teren minifotbal în Matraca – 499.332,14 lei este suma necesară implementării întregului proiect, iar Consiliul asigură 224.729,41 lei
  • Amenajare trotuar și amenajare intersecție cu drumuri laterale pe strada Soarelui. Suma totală a investiției este de 560.570 lei, iar finanțarea Consiliului este de 261.800 de lei.

Distribuie:

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


hymarco
novarealex1.jpg Valeriana

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]
Gopo

CITEȘTE ȘI

soundservice SPMT
Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public [newsletter_form]
Webhosting Armand Media