Compartimentul juridic al Companiei de Apă îi face scăpați pe responsabilii de la Titu

Pedepsiți de ochii lumii! Toate persoanele despre care Compania de Apă a anunțat că sunt sancționate, fiind găsite responsabile în frauda de la Titu, sunt bine mersi. Niciuna nu a primit decizia de sancționare, nici în cazul celor care, teoretic, li se desfăcuse contractul de muncă, nici în cazul celor care urmau să fie sancționați cu reduceri salariale temporare. Din sursele noastre, deciziile s-au împotmolit de zile bune la Compartimentul Juridic al instituției, unde se tărăgănează semnarea lor, astăzi fiind ultima zi în care aceste decizii mai pot fi emise în așa fel încât să creeze și efecte. De luni, deciziile comisiei de anchetă internă, care a sancționat 8 salariați în cazul fraudei de peste 5 miliarde lei vechi de la Titu, sunt nule. Pentru sancționare ar fi nevoie e o nouă comisie și o nouă anchetă. Pare că juridicul îi vrea scăpați pe vinovați și forțează curgerea termenului legal.

Vezi și: FRAUDĂ LA TITU! CONTOARE ALE COMPANIEI DE APĂ, REPOZIȚIONATE PENTRU A ȘTERGE CONSUMUL

Gazeta Dâmboviței vă spune în exclusivitate cine sunt cei despre care comisia internă a Companiei de Apă, condusă de directorul economic Ion Ponorică, a concluzionat că au  greșit și care sunt  la un pas să fie “iertați” pe ascuns:

1. Valentin Hossu – director coordonator secții operaționale, sancționat cu reducerea salariului de bază cu 10% timp de 3 luni. Sancționarea lui Hossu este o premieră, din punctul de vedere a faptului că acesta este unul din directorii Companiei.

2. Emil Coață – șef secție sud, avertisment scris

3.  Iulian Răducanu – șef sector Titu, desfacerea disciplinară a contractului de muncă

4. I.M.V. – referent ecolog, desfacerea disciplinară a contractului de muncă

5. G.M. – instalator, desfacerea disciplinară a contractului de muncă

6. F.R. – mecanic, sancționat cu reducerea salariului de bază cu 10% timp de 3 luni.

7. M.I.C. – instalator, sancționat cu reducerea salariului de bază cu 5% timp de 3 luni.

8. C.D. – operator ghișeu, sancționat cu reducerea salariului de bază cu 10% timp de 3 luni.

Conform calculului estimativ prejudiciul cauzat societății de către Comisia de Anchetă este de 559.349, 91 lei. Într-un comunicat Compania de Apă anunța că societatea se constituie parte civilă în procesul penal, întrucât facturarea apei potabile către populația orașului Titu nu s-a efectuat corespunzător, urmând ca suma să fie recuperată de la persoanele găsite vinovate de către organele de cercetare abilitate.

În  15.06.2015 a fost formulată de către reprezentanții S.C. Compania de Apa Târgoviște – Dâmbovița S.A. o plângere penală în acest sens și înaintata Inspectoratului de Poliție Dâmbovița.


Regata Valeriana

Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro