CLM Târgoviște va decide, astăzi, dacă înființează încă un operator de transport, căruia să îi delege un serviciu, deja, delegat

Consilierii locali sunt chemați astăzi să decidă asupra înfințări unui nou  operator de transport: Societatea Transport Municipal  Târgoviște, cu asociat unic Municipiul Târgoviște. Societatea are ca obiect de activitate transporturile urbane de călători, iar executivul primărie motivează decizia prin nevoia de accesare de fonduri europene. Ar urma ca TMT-ului să- i fie delegat serviciul de transport publicde călători.

Doar că, serviciul de transport de călători pe raza municipilui Târgoviște este delegat Asociației Investitorilor Transport Târgoviște (AITT), contractul fiind în vigoare până în 2053. Conform administratorului asociației, Maria Antoaneta Ana, AITT nu a fost înștiințat de intența primăriei de a înființa un alt operator, în condițiile în care servicii sunt, deja, delegate:  “Demersurile executivului primăriei pun în pericol accesarea de fonduri prin POR 2014 – 2020 Axa 4. 4-1, privind reabilitarea transportului de călători. Rezilierea unui contract de parteneriat încheiat în urma unei proceduri de atribuire competitvă nu poate fi făcut prin simpla dorință a executivului și va presupune un lug demers în instanțele competente. Un astfel de demers al executivului va duce la imposibilitatea accesării de fonduri europene.” spune Ana.

Într-un raport de specialitate întocmit de primăria Târgoviște și inițiat de viceprimarul Cătălin Rădulescu, fost adminstrator AITT, se motivează că asociația nu ar îndeplini cerințele unui regulament european în ceea ce privește existența unui sistem electronic de taxare. Gazeta Dâmboviței a relatat, în articole anterioare, ca de faptl AITT a înaintat primăriei o solicitare prinvind montarea unor sisteme electronice, solicitare rămasă fără răspuns.

Ședința de Consiliul Local Municipal se va desfășura, astăzi, de la ora 14:00.

 

 

Distribuie:

Locuri de munca difamcom

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Flax Gopo
Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro