CJD elaborează un Plan de Gestionare a Deșeurilor, în contextul unei probleme reale cu depozitele de gunoi

Președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Alexandru Oprea, a semnat pe 16 ianuarie 2020, contractul privind serviciile de consultanță în vederea elaborării Planului Județean de Gestionare a Deșeurilor (PJGD) 2019-2025, în județul Dâmbovița.  Valoarea contractului este de 80 mii lei, fără TVA, iar câștigător a fost desemnat SC Resourcing Enviromental Consulting SRL.

Pe baza planului se vor stabili necesarul de investiții și a politicii în domeniul gestionării deșeurilor, realizarea și susținerea sistemelor de management integrat al deșeurilor la nivelul județului, cât și obținerea finanțărilor pentru proiectele de profil.

Dâmbovița are în acest moment o problemă reală cu depozitarea deșeurilor menajere. La Aninoasa, prima celulă este plină, a doua la 20% din capacitate. În același timp, dispute de ordin politic în CJD și Consiliul Local Titu țin în loc construcția unei noi celule la Titu, priam fiind aproape plină.

O problemă pe care publicația noastră a semnalat-o este aducerea gunoiului din alte județe și depozitarea lui, ilegală, în gropile din județ, cu acordul operatorului gropii.

Peste 500 de tone au fost aduse din alte judete şi s-a propus, conform prevederilor contractuale, mărirea redevenţei datorate consiliului judeţean cu 10 %, dar această măsură urmează să o ia consiliul director şi adunarea generală a ADI (Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară, n.r.) Deşeuri. Au fost aduse deşeuri şi din judeţul Dâmboviţa, dar şi din judeţe învecinate.
Contractul de concesiune încheiat nu permitea operatorului să facă acest lucru. Este clauză de mărire a redevenţei, dar se poate ajunge şi la rezilierea contractului.” afirma Oprea la finele anului trecut.

 


Regata Valeriana

Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro