Cadastrul dâmboviţean caută soluţii pentru păstrarea Babelor! Prahova revendică monumentul!

Distribuie:

Litigiul dintre noi şi vecinii din Prahova este unul istoric, iar miza, unul dintre cele mai importante simboluri ale Bucegilor: Babele. Formaţiunile de piatră în formă de ciupercă, monument al naturii, sunt revendicate pe considerente sentimentale de judeţul Prahova, deşi din 1968, hărţile vremii arătau că momumentul se află pe raza judeţului Dâmboviţa, proaspăt înfiinţat. Primul act cadastral, elaborat în 1986, arăta că Babele se află la 175 de metri de graniţa cu Prahova, în interiorul judeţului Dâmboviţa. Deşi, la vremea respectivă servicile cadastrale ale celor două judeţe au parafat actul, niciodată primăriile Moroieni şi Buşteni nu s-au pus de accord cu privire la graniţă.

Astăzi, a avut loc o nouă întâlnire între reprezentanţii celor două judeţe. Cauza Dâmboviţei a fost susţinută de subprefectul, Antonel Jîjîie şi directorul Cadastrului, Liviu Stoica. Din păcate, nici întâlnirea de azi nu a fost decisivă, soldându-se cu câte un proces verbal, în care fiecare şi-a spus punctul de vedere. Singurul act pe care îl invocă vecinii este o veche hartă militară care plasează Babele în Prahova.

Lupta pentru Babele frânează, însă, dezvoltarea zonei. Orice tranzacţie imobiliară pe graniţa celor două judeţe este blocată de ani buni, până când între cele două judeţe se va face grăniţuirea. Directorul OJCPI, Liviu Stoica a precizat că Dâmboviţa nu va renunţa la Babele şi că instituţia este gata să ceară ajutor de la centru pentru rezolvarea unei situaţii care trenează de ani buni. ANCPI ar putea arbitra conflictul şi stabili cine are dreptate.

 

 

 

 

 

 

Distribuie:

alegeri
alegeri
Regata Turbnobio

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public

Flax Gopo Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro