Bust al boierului Pătrașcu Brezoianu, operă a sculptorului Olimpiu Eli Petre, dezvelit la Brezoaele

Un bust în piatră al boierului Pătrașu Brezoianu a fost dezvelit, sâmbătă, în comuna dâmbovițeană Brezoaele. Bustul a fost realizat de sculptorul Olimpiu Eli Petre, la comanda primăriei din localitate și a fost amplasat în curtea sediului administrativ.

Pătrașu Brezoianu a fost una din figurile importante ale vremii sale, postelnic în domnia lui Constantin Brâncoveanu și mare vornic la 1715 – 1716. Pătrașu Brezoianu a ctitorit în localitatea Brezoaele o biserică cu hramul Sfântul Nicolae, în care se slujește și în prezent.


La eveniment a luat parte și academicianul Mihai Cimpoi, preşedintele juriului concursului Concursului Naţional de Literatură „Moştenirea Văcăreştilor”, alături de alți invitați ai acestui concurs din țară, dar și din Republica Moldova.  În cadrul manifestărilor a avut loc și un venisaj de grafică al artistului Gabriel Stănescu (Toronto), dar și un colocviu care a evocat personalitatea lui Pătrașcu Brezoianu.


Locuri de munca Restaurante


Gurmand + Raiman

 

Daca ti-a placut acest articol il poti distribui pe:

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Te rugam sa citesti politica de confidentialitate (click pe acest link) si sa bifezi casuta de mai jos daca accepti termenii si conditiile privind comentariile


#Citeste si:

Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Hotel Pestera Angajeaza - Locuri de munca Webhosting Armand Media Flax Gopo Star Sistems Security - Paza si protectie
Andrei House Livas locuri de munca