BILANȚ: Lista proiectelor Primăriei Târgoviște în 2018

Primăria Târgoviște a prezentat, astăzi, bilanțul proiectelor administrației locale, derulate în 2018. Conform primarului Cristian Stan, acestea sunt:

1). Parcari si strazi buget local:

Strada Radu Gioglovan, microraionul nr. IX, cu parcările aferente, a facut obiectul unei ample investiții prin care cele peste 100 de garaje, în cea mai mare parte lăsate în paragină, au fost dezafectate. În locul acestora au fost amenajate parcări noi pe o suprafață de aproximativ 10000 mp., a fost reabilitat complet iluminatul public, reamenajate trotuarele, înlocuite căminele de canalizare și a fost refăcută canalizarea pluvială. La final, avem peste 250 de locuri de parcare create, cu sistemul de iluminat public modernizat, cu 2 locuri de joacă refăcute, prezenta investiție schimbând radical înfățisarea unei întregi zone în care nu se intervenise de 30 de ani.

Proiectul de modernizare a parcărilor aferente străzii Crăițelor a reprezentat unul dintre cele mai întinse obiective, implicând lucrări de asfaltare pe o suprafață de peste 10.000 mp., înființarea unui loc de joacă modern și sigur pentru copiii din zonă, realizarea de trotuare noi, refacerea canalizării pluviale, ridicarea la cotă a caminelor de canalizare, modernizarea iluminatului public, dar și refacerea spațiului verde, toate acestea contribuind la creșterea gradului de confort urban al locuitorilor zonei.

Tot strada Crăițelor, însă de data aceasta zona din spatele noului Tribunal, cu o suprafață de 3600 mp aferentă blocului G8, a beneficiat de același tratament de revitalizare, în urma căruia întreaga suprafață carosabilă, trotuarele și sistemul de iluminat au fost modernizate. De asemenea, locul de joacă a fost reabilitat și dotat cu mobilier modern, suprafață antitraumă și împrejmuire. 

Strada Ion Ghica, microraionul nr V, reprezintă înca un obiectiv rămas nevazut în ochii fostelor administrații, parcările din zonă și întreaga suprafață carosabilă regăsindu-se într-o stare deplorabilă.  Investiția a vizat asfaltarea unei suprafețe de peste 6200 de mp, dar și lucrări de modernizare a iluminatului public și de preluare a apelor pluviale, astfel încât întregul cartier beneficiază în prezent de o infrastructură complet nouă.

Tot în micro V, zona străzii Urmuz (microraionul nr. V) a fost reabilitată integral. Aproximativ 5000 mp suprafață asfaltată, iluminat public modern, reabilitarea canalizării menajere, canalizare pluvială nouă, reprezinta numai câteva dintre reperele acestui proiect, menit sa transforme o zonă ocupată în trecut cu zeci de garaje insalubre, într-un spațiu urban modern.

Lucrările de amenajare a parcărilor aferente blocurilor B4, B5, B6, B8 si B9, strada Constantin Brâncoveanu, au presupus asfaltarea unei suprafețe de aproximativ 6000 mp, lucrări de canalizare, modernizarea iluminatului public, intervenții la spatiul verde, etc. În urma acestora, parcarea din spatele blocurilor mai sus menționate este, practic, de nerecunoscut.

Amenajarea parcării dintre străzile Radu cel Mare și Popa Șapcă, parcare situată în vecinătatea Școlii “Radu cel Mare” din microraionul nr. IV, a reprezentat un obiectiv important pentru fluidizarea traficului din zonă și valorificarea unui spațiu insalubru, aflat in degradare, care prezenta chiar un potențial pericol pentru sănătatea locuitorilor blocurilor învecinate. 

Strada Nicolae Iorga, cu parcările aferente, cât și locul de joaca, au fost complet reamenajate, zona beneficiind în urma lucrărilor desfășurate în decursul anului 2018 și de o extindere cu 40 de locuri de parcare. Infrastructura a fost transformată radical, intervențiile vizând suprafața asfaltică, sistemul de canalizare, sistemul de iluminat public și spațiul verde.

In  Cartierul Sagricom, o altă serie de lucrări a debutat cu amenajarea locului de joacă. După refacerea completă a locului de joacă, au urmat reabilitarea a peste 8000 mp de străzi și trotuare, realizarea unui nou sistem de iluminat public, obiective ce reprezintă numai căteva dintre investițiile care au schimbat infățișarea cartierului, după zeci de ani în care intervențiile administrației locale au lipsit cu desăvârșire. Sunt cele mai ample lucrări de modernizare realizate vreodată în acest cartier.

 

2). Loturi strazi:

 

Unul dintre pachetele generoase de artere care au primit aprobare în Consiliul Local Municipal pentru a intra în proces de reabilitare și modernizare l-a reprezentat cel format din străzile Tighina, Herța, Alexandru Ilie, Pictor Ion Crăciun, Rovine, Leo Plângă, Bastionului, Mr. Oprescu Adrian, Udrea Bălcescu și Plevnei. Lungimea totală a străzilor vizate este de peste 2,7 km, suprafața părtii carosabile fiind de 16.828 mp, iar cea a trotuarelor de 5.242 mp. Primele străzi abordate, lucrările fiind deja în curs, sunt Alexandru Ilie, Rovine, Pictor Ion Craciun, Bastionului si Mr Oprescu Adrian.

A doua investiție majoră din cartierul Priseaca a vizat asfaltarea a 4 km de drum – străzile Dâmboviței, Soarelui, Prisecii (diferențele de asfaltat), Oilor, Teilor, Înfrățirii și Stupilor. Acestora li s-a adăugat un proiect complementar de extindere a rețelelor de canalizare și alimentare cu apă (pe străzile Crângului, Prisecii, Plantelor, Pădurii și Teilor) precum și o investiție de extindere a rețelei de distribuție a gazelor naturale (pe străzile Dâmboviței, Crângului și Pădurii). Sunt cele mai ample lucrări de reabilitare a infrastructurii realizate vreodată în această zonă.

Una dintre cele mai circulate artere din Municipiul Târgoviște, strada Cetății a beneficiat atât de lucrări de reabilitare totală a suprafeței asfaltice, refacerea trotuarelor, cât și o schimbare a regimului de circulație, prin stabilirea sensului unic de mers dinspre strada Poet Grigore Alexandrescu spre Spitalul Județean de Urgență Târgoviște, până la intersecția cu strada Berzei.

Investiția care a vizat reabilitarea străzii Gimnaziului a fost gândită să schimbe în totalitate percepția asupra zonei de intrare în Municipiu dinspre Valea Voievozilor. Proiectul a inclus refacerea canalizării, frezarea și îndepărtarea îmbrăcăminții bituminoase, realizarea trotuarelor, dar și lucrări de asigurare a scurgerii apelor, în final fiind reasfaltată și marcată întreaga suprafața carosabilă.

Au debutat și lucrările de reabilitare a străzii Tudorică Popescu, în luna decembrie a anului trecut fiind deja turnat primul strat de asfalt. Strada face parte dintr-un proiect mai amplu, care cuprinde alte 7 străzi, proiect având ca obiect modernizarea străzilor Nifon, Miron Costin, Plantelor, Pădurii, Crângului, Stolnicul Constantin Cantacuzino, Ileana Sararoiu. Proiectul presupune reabilitarea suprafeței carosabile, a trotuarelor, realizarea canalizării pluviale, dar și montarea de indicatoare rutiere. Cele mai multe dintre străzile menționate nu au fost asfaltate niciodată.

 

INFRASTRUCTURA EDUCAȚIONALĂ SI DE AGREMENT

Grădinița nr. 9 (Alexandrina Simionescu Ghica) a beneficiat de investiții, prin noul imobil construit având parter și etaj, în suprafață utilă de 515,30 mp., care găzduiește 4 săli de clasă, cu vestiare și grupuri sanitare. Nu a fost uitată nici curtea exterioară, care a trecut printr-un proces de reamenajare și dotare cu mobilier specific. Obiectivul de investiție a fost finanțat prin Programul Național de Dezvoltare Locală, iar dotările au fost asigurate din resurse bugetare locale.

Locul de joacă de lângă Grădinița nr. 14, microraionul nr. VI, strada Vasile Voiculescu, a fost transformat într-un spațiu de recreere sigur și modern. Este cel mai mare loc de joacă din Târgoviște, dotat cu aparate pentru copii, dar și cu echipamente de fitness pentru adulți, cu suprafață antitraumă și cu teren de baschet.

Tot la Grădinița nr.14, în curtea interioară însă, a fost reamenajat locul de joacă existent pentru copiii care urmează programul acestei unități, proiectul incluzând sistematizare curte interioară în vederea amplasarii obiectelor de joacă, băncilor, și montarea plăcilor de tartan, montat bănci de lemn 11 buc, montat obiecte de joacă, reparații gard metalic.

Creșa nr. 8 se află în plin proces de reabilitare și extindere în cadrul unui proiect cu o valoare de 1.706.703 lei, lucrările fiind finanțate prin Programul Național de Dezvoltare Locală. Construcția propusă ca extindere va avea regimul de înălțime parter și etaj, cu o structură de rezistență tip cadre, având în alcătuire stâlpi și grinzi din beton armat.

Strada Diaconu Coresi, din microraionul nr. IV, a intrat in atenția noastră, locul de joacă amplasat în zonă, cât și parcarea având o nouă înfațisare. Investiția a însemnat refacerea aleilor, înlocuirea/reabilitarea echipamentelor de joacă, îngrădirea amplasamentului, dar și montarea unei suprafețe antitraumă și refacerea suprafeței carosabile a parcării din vecinătate.

O altă zonă până nu demult uitată a fost transformată radical, prin lucrări de asfaltare, preluare a apelor pluviale, precum si prin modernizarea sistemului de iluminat public și amenajarea spațiilor verzi. Este vorba despre zona parcărilor de pe strada I.E.Florescu, din vecinătatea Poliției Municipiului Târgoviște. 

 

PROIECTE EUROPENE DEPUSE

 

Anul 2018 a fost un an foarte important din perspectiva pregatirii accesarii fondurilor europene.

Astfel, au fost depuse nu mai putin de 20 de proiecte, valoarea totala a acestora fiind de 467.671.049,56  lei, respectiv 100.238.136 euro.

Proiectele amintite vizeaza:

 • Imbunatatirea transportului public urban prin achizitionarea de vehicule ecologice, construirea infrastructurii necesare transportului, modernizarea si reabilitarea infrastructurii rutiere pe coridoarele deservite de transportul public in municipiul Targoviste;
 • Completarea parcului auto din Municipiul Târgovişte prin achiziţionarea de vehicule ecologice destinate transportului public urban;
 • Îmbunatatirea infrastructurii educationale prin extinderea, reabilitarea, modernizarea si echiparea ŞCOLII GIMNAZIALE “MATEI BASARAB;
 • Îmbunatatirea infrastructurii educationale prin extinderea, reabilitarea, modernizarea si echiparea ŞCOLII GIMNAZIALE “MIHAI VITEAZUL;
 • Eficientizarea energetică prin reabilitarea şi consolidarea clădirilor rezidenţiale din Municipiul Târgovişte – Pachet I.1 si I.2;
 • Îmbunatatirea infrastructurii educationale prin extinderea, reabilitarea, modernizarea si echiparea SCOLII GIMNAZIALE „TUDOR VLADIMIRESCU; Eficientizarea energetica a sistemului de iluminat public din municipiul Targoviste;
 • Îmbunatatirea infrastructurii educationale prin extinderea, reabilitarea, modernizarea si echiparea GRADINIŢEI CU PROGRAM PRELUNGIT “RAZĂ DE SOARE”;
 • Amenajare parc public de agrement UM Gara;
 • Reconversia si refunctionalizarea terenului din vecinatatea Complexului Turistic de Natatie Targoviste prin crearea de facilitati pentru recreere, Etapa I;
 • Amenajare Skatepark in Municipiul Targoviste – adiacent Parcului Chindia;
 • EU-SPER- dezvoltarea integrata a comunitatii marginalizate „ROMLUX / P.O.C.U. 4.1 (beneficiar);
 • DARE TO START – Dezvoltarea Antreprenoriatului prin Resurse umane Educate / P.O.C.U. 3.7 (partener);
 • Construire locuinte sociale in municipiul Targoviste;
 • Realizare si dotare gradinita cu program prelungit – str. General I. E. Florescu din Municipiul Targoviste;
 • Infiintare cresa – strada I. E. Florescu,  din Municipiul Targoviste”
 • Reabilitare si modernizare strazi ZUM 1 – Cartier Prepeleac: strazile Oltului, Ion Neculce, Fructelor si Luceafarului;
 • Creare modernizare locuri de joaca pt copii – Cartier Prepeleac: Str. Petru Cercel;
 • Creare/modernizare locuri de joaca pentru copii – Aleea Grivita, langa blocul de locuinte sociale nr. 1;
 • Creare/modernizare locuri de joaca pentru copii – str. I. E. Florescu, langa blocul de locuinte sociale nr. 6;
 • Creare/modernizare spatii verzi – strada Laminorului si strada George Cair din Municipiul Targoviste, judet Dambovita;

La cele mai multe dintre aceste investitii licitatiile de executie a lucrarilor sunt in curs de derulare, urmand ca lucrarile sa debuteze in primavara, dupa semnarea contractelor de finantare.

 

 

 

 

 


ValerianaGurmand + Raiman
Daca ti-a placut acest articol il poti distribui:

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Statistici Trafic Google Analytics
Statistici Trafic.ro