Banii europeni îi scapă pe elevii din Malu cu Flori de chinul învățatului în schimburi și în cancelarie

Primăria din Malu cu Flori a tras lozul câștigător în favoarea elevilor din comună. Asta după ce în ultimii ani, numărul elevilor a depășit capacitatea vechii clădirii a școlii tip Spiru Haret din comună. Așa că elevii au fost nevoiți să învețe în schimburi, iar profesorii au cedat cancelaria și s-au mutat cu cataloagele în hol. Primarul Ion Constantin a depus o solicitare de finanțare pentru extindere și modernizare școlii pe un program național (PNDL). Doar că sumă oferită era prea mică pentru nevoile reale, iar cofinanțare necesară depășea posibilitățile comunei. Așa că decât să realizeze un proiect care nu rezolvat problema decât parțial,  a riscat, a refuzat și s-a îndreptat cu proiectul spre fondurile europene. Și a reușit să obțină finanțare din sumele rămase necheltuite.

Pe 11 februarie s-a semnat contractul de finanțare „Modernizare, extindere și dotare Școala Malu cu Flori din Satul Malu cu Flori, în Comuna Malu cu Flori, Județul Dâmbovița”, finanțat din Programul Operațional Regional 2014-2020, Axa prioritară 10 – „Îmbunătățirea infrastructurii educaționale”, Prioritatea de investiții 10.1 – „Investițiile în educație, și formare, inclusiv în formare profesională, pentru dobândirea de competențe și învățare pe tot parcursul vieții prin dezvoltarea infrastructurilor de educație și formare”, Obiectivul specific 10.1 – „Creșterea gradului de participare la nivelul educației timpurii şi învățământului obligatoriu, în special pentru copii cu risc crescut de părăsire timpurie a sistemului”, Operațiunea B – „Învățământ obligatoriu”.

Obiectivul general al proiectului îl reprezintă creșterea gradului de participare la nivelul educației timpurii și învățământului obligatoriu, în special pentru copii cu risc crescut de părăsire timpurie a sistemului de învățământ, prin modernizarea, extinderea și dotarea școlii existente în satul Malu cu Flori. “Intervențiile prin proiect urmăresc reabilitarea construcției existente și extinderea acesteia, asigurarea utilităților necesare funcționării și, nu în ultimul rând, dotarea cu echipamente specializate pentru procesul de învățământ.

Proiectul va fi implementat în 67 de luni, în perioada 1 iunie 2018 – 31 decembrie 2023 și are un buget cu o valoare totală de peste 5.45 milioane lei, din care aproape 4.55 milioane lei reprezintă finanțarea nerambursabilă din partea Fondului European de Dezvoltare Regională (FEDR), 696 mii de lei este finanțarea de la Bugetul de Stat și aproape 210 mii de lei este contribuția beneficiarului.” a declarat primarul Ion Constantin. Acesta spune că la începerea lucrărilor va găsi soluții pentru mutarea procesului educațional în alte clădiri din comună, până la finalizarea acestora.

Distribuie:

Locuri de munca difamcom

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Flax Gopo
Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro