ANL va relua, anul acesta, licitația pentru execuție la imobilele din Sagricom

sagricom (4)Pentru 146 de unități locative, aparținând ANL, în zona Sagricom din Târgoviște, se va relua licitația de execuție în cursul acestuia an. Precizarea a fost făcută de președintele CJD, Adrian Țuțuianu, care a declarat că a avut o discuție în acest sens cu reprezentanții Agenției Națională pentru Locuințe. Imobilele din zona Sagricom, începute în urmă cu 6 ani,  se degradează permanent, făcând din cartierul mărginaș al municipiului aproape unul fantomă. Sagricom a părut la un moment dat o alternativă de cartier rezidențial la ieșirea din municipiu, pentru tinerii târgovișteni. A ieșit exact pe dos, un cartier insalubru, neîngrijit, plin de noroaie și neterminat.

         Rana deschisă a Sagricom sunt imobilele neterminate, rămase în stadiul de ruină din vara lui 2009. Atunci, societatea care lucra, abonată de altfel la banul public, SA Conired Pucioasa, a intrat în procedură de insolvență. Conform declarațiilor de la vremea respectivă ale fostului viceprimar Paul Briceag, Conired primise de la ANL aproximativ 70% din valoarea contractului de lucrări, dar a efectuat doar 40% din obiectiv, după care a intrat în insolvență. 153 de creditori printre care și Agenția Națională de Locuințe încearcă în instanță să recupereze din pagube, o nouă înfățișare la Tribunalul Dâmbovița urmând să aibă loc peste câteva zile.

          În tot acest timp, Ministerul Dezvoltării, prin ANL, nu a mai alocat nici un leu pentru proiectele târgoviștene. În 2013 având însagricom (13)
vedere înmulțirea cererilor și pronunțarea falimentului Conired, primăria Târgoviște a înaintat către Agenție o serie de solicitări și documente pentru reluarea lucrărilor. Din răspunsul ANL reiese că ar fi fost nevoie de aproape 24 de milioane de lei pentru finalizarea celor 8 imobile aflate în diferite stadii de construcție, dar că nu sunt bani pentru așa ceva. O noua evaluare va stabili cu siguranță altă sumă, având în vedere că a mai trecut un an peste ruine. Totul stă în mărinimia pixului ministrului social democrat Liviu Dragnea, sub jurisdicția căruia se află Agenția Națională pentru Locuințe.

        La nivelul municipiului Târgoviște sunt  555 de unități locative finalizate,  ocupate în proporție de 100%.

        Conform președintelui CJD, Adrian Țuțuianu ANL va finanța, în 2015, 56 de unități locative la Titu și 11 la Aninoasa. Există cereri și la Pucioasa – 24 de unități, Găești și Moreni, 20 – 25 de unități.

          Totodată  ANL ar putea finanța 11 case, începute tot în zona Sagricom, construite prin credit ipotecar, doar în situația în care vor exist cereri concrete, de cumpărare, în acest sens.

Distribuie:

Locuri de munca difamcom

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Flax Gopo
Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Un gand despre “ANL va relua, anul acesta, licitația pentru execuție la imobilele din Sagricom

  • 19 ianuarie 2015 at 13:21
    Permalink

    daca sa termina carnea depe ciolan , cina sa maivina !!!??? ca la pucioasa srl conired a ciordit cam 2 doua milioane de euro de la anl si au falimentat dar au ramas cu banii , e sa stiti ca de atunci nu sa mai construit nimic pe ANL

    Reply

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro