Ambasadorul Macedoniei caută investitori în Dâmbovița! Vezi ce le oferă statul macedonean

Ambasadorul Republicii Macedonia la Bucureşti, Excelenţa Sa Pande Lazarevski, a avut astăzi o întrevedere protocolară cu prefectul judeţului Dâmbovița, Victor Sanda, cu președintele Consiliului Județean, Adrian Țuțuianu, şi cu alţi reprezentanţi ai administraţiei locale. Printre aceștia, viceprimarul Târgoviștei, Ioan Țuțuianu, și președintele Camerei de Comerț Dâmbovița.

Președintele CJ Dâmbovița, s-a declarat onorat de vizita ambasadorului în țara noastră, dar și de dorința acestuia de a îmbunătăți relațiile economice și i-a prezentat oportunităţile pe care Dâmbovița le poate oferi, potenţialul turistic, dar şi alte elemente de atracţie pe care judeţul le are: ”Mă bucur că ați venit astăzi în Dâmbovița și sperăm să dezvoltăm împreună, să ne sprijiniți pe noi, pentru dezvoltarea de afaceri, înfrățirii între localități din România și Macedonia și schimburi culturale, științifice. Noi avem aici o universitate importantă, Valahia, și sunt convins că relațiile bune statuate de-a lungul timpului din ’92, de când s-au stabilit relații diplomatice, să aibă o creștere importantă și prin contribuția noastră…”

Dacă în ceea ce privește relațiile culturale, ambasadorul a fost de acord cu președintele CJD, că sunt dintre cele mai bune, în ceea ce privește relațiile economice, acesta a declarat că mai este de lucru, acesta fiind și unul din principalele motive pentru care, zilele acestea a făcut un tur al județelor din România, ce se va încheia săptămâna aceasta.

”Așa cum ați spus și dumneavoastră, relațiile dintre România și Republica Macedonia sunt foarte bune, în domeniul culturii și cel academic dar, din păcate, în ceea ce privește colaborarea eonomică, lucrurile nu stau la fel de bine.

De aceea, îmi iau libertatea să spun că unul dintre lucrurile pe care vreau să le rezolv călătorind atât de mult prin toate județele României este tocmai dezvoltarea relațiilor economice. Consider că există foarte multe posibilități pentru dezvoltare economică și nu doar în ceea ce privește importul și exportul dintr-o țară în cealaltă, dar și prezența companiilor din România și Macedonia pe piață. În acest an, am inițiat organizarea unei alte serii de vizite, în cadrul cărora reprezentanții Camerelor de Comerț din Macedonia și România să poată discuta unii cu ceilalți pe această temă. Aștept confirmarea de la Camerele de Comerț din Republica Macedoniană…pentru ca oamenii de afaceri din cele două țări să se cunoască.

mai ales că, așa cum a prezentat ambasadorul situația taxelor și impozitelor din țara sa, acestea sunt cele mai mici din Europa, iar pentru investitorii străini în zonele tehnologice chiar 0%.”

ambasador_1

ambasador_1

Președintele CJD l-a asigurat pe ambasador de tot sprijinul său în ceea ce privește oportunitățile de dezvoltare a relațiilor de afaceri, ținând cont mai ales de impozitele reduse din Macedonia, cel puțin până când aceasta va intra în UE.

 

 

 

Distribuie:

Locuri de munca difamcom

novarealex1.jpg Valeriana

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Flax Gopo
Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro