Ziua Imnului Național a fost sărbătorită la Târgoviște

Astăzi, 29 iulie, autoritățile au organizat, la fel ca în anii precedenți, ceremonia militară și religioasă cu ocazia Zilei Imnului, ce s-a desfășurat în piața „Mihai Viteazul” din Târgoviște.

Au fost prezenți din partea Inspectoratului pentru Situații de Urgență, ofițeri din comanda Inspectoratului și un pluton de defilare.

„De-a lungul veacurilor, atașamentul pentru idealurile și simbolurile naționale, sentimentul de identitate națională, au făcut parte din sufletul poporului român și au fost o bună călăuză morală către viitor.

Astăzi, este unul dintre momentele în care trebuie să ne simțim mândri ca suntem români, sa ne gândim cu recunoștință la sacrificiile pe care le-au făcut înaintașii noștri pentru înaintarea țării și a valorilor națiunii române. Așa cum doinele sunt expresia celor mai profunde trăiri ale României, Imnul Național oferă un mesaj imobilizator pentru romani, care i-a unit întotdeauna în momentele de cumpănă ale existenței noastre”, a spus Președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Alexandru Oprea.

La acest eveniment au fost ținute alocuțiuni despre simbolistica versurilor imnului de către: Subprefectul Județului Dâmbovița, Florina Ramona Mureșan, Primarul Municipiului Târgoviște, Cristian Stan și Președintele Consiliului Județean, Alexandru Oprea.

Vicarul eparhial, Ionuț Ghibanu, a rostit o scurtă rugăciune și a transmis mesajul IPS Nifon, Arhiepiscopul și Mitropolitul Târgoviștei.

Imnul de stat a fost interpretat de către eleva Dumitru Antonia Maria, iar la final a defilat garda de onoare.

 


Valeriana

Gurmand + Raiman
Daca ti-a placut acest articol il poti distribui:

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro