“Vraciul” lui Ceușescu va fi înmormântat la Târgoviște. “Fenomenul Mudava” rămâne o pagina din istoria regimului Comunist

Constantin Mudava va fi înmormântat, mâine, în Cimitirul Central din Târgoviște, la dorința fiului acestuia, după ce fostul “vindecător” al lui Ceaușescu a murit în Centrul de Îngrijiri Paliative din Spitalul târgoviștean.

Originar din Dâmbovița, Mudava a fost în perioada comunistă un nume foarte cunoscut și de la care mii de oameni așteptau vindecare, deși nu avea studii de specialitate. A beneficiat din plin de o publicitate agresivă prin intemediul revistei și Cenaclului Flacără, după ce se pare că Ceaușescu l-ar fi chemat să practice medicina în Scornicești. Cozi kilometrice se formau în fața cabinetului său, unde susținea că vindecă boli incurabile cu puterile sale tămăduitoare. Într-un interviu din 2012, pentru Evenimentul Zilei,  Mudava spunea că Ceașescu avea cancer de prostată, dar că nu a mai apucat să îl vindece pentru ca a fost împușcat.

Îmbătat de succesul din epoca comunistă, a candidat în 1996 la prezidențiale, unde a obținut puțin peste o,3% dintre voturi. Și faima de vindecător s-a risipit în câțiva ani. La bătrânețe, Mudava s-a retras într-o casă modestă din Prahova, unde a avut un accident vascular care l-a adus în Spitalul Târgoviștean.

Mudava a susținut permanent că este o persoană cu puteri supranaturale: “Sunt un vindecător român cu puteri paranormale. Deţin o energie de mii de ori mai mare decât un om normal. Am primit atestarea juridică fiind declarat FENOMENUL MUDAVA, fenomen bioenergetic şi terapeutic, cu puterea cu care m-a înzestrat Bunul DUMNEZEU am vindecat mii şi mii de cazuri la sediul meu din Câmpina cartier. Viaţa mea a ajuns de fapt o legendă vie”, scrisese acesta într-o prezentare pe Facebook.


Valeriana heidelbergcement


Gurmand + Raiman caleatargovetilor
Daca ti-a placut acest articol il poti distribui:

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Statistici Trafic Google Analytics
Statistici Trafic.ro