Gazeta Dambovitei | Cele mai noi știri din Targoviște și Dâmbovița

Ediția de luni, nr. 3662
6-12-2021
bruno

Vezi aici cum i s-a schimbat viaţa târgovişteanului Bruno Icobeţ, marele câştigător de la ”Românii au talent”

La aproape cinci luni de la câştigarea marelui premiu de la Românii au talent, viaţa lui târgovişteanului Bruno Icobeţ nu s-a schimbat foarte mult. Poate doar, aşa cum spune el, prin faptul că îi este mult mai greu să-şi antreneze câinii în parc, unde oamenii vor să se fotografieze şi să-i vadă de aproape pe câştigătorii de la Românii au talent.

În rest, târgovişteanul spune că banii pe care i-a câştigat îi va investi tot în patrupedele sale, în antrenamentele lor şi în participarea la concursuri de profil, majoritatea în afara ţării, următorul astfel de concurs urmând să aibă loc luna august, în Ungaria. De asemenea, târgovişteanul spune că îi va învăţa pe cei care vor ce înseamnă acest sport

”De altfel, acesta a fost scopul prezenţei mele acolo. Că s-a transformat într-un eveniment mai fericit, asta e partea a doua. N-a fost premeditat. A fost dorit, dar nu premeditat. Nu aveam cum să anticipez lucrul acesta. Nu m-am aşteptat să câştig nici când am fost aproape de finală. Eu am fost acolo, am văzut nivelul foarte ridicat al celorlalţi concurenţi şi nu m-am gândit niciodată că România va vota trei câini. Nu ştiu. Poate am prins exact momentul care trebuia. Poate că am apăsat pe butonul care trebuia. Oricum, am fost inspirat, asta a fost toată treaba”, spune Bruno Icobeţ.

Şi, deşi unul dintre juraţii emisiunii, Mihai Petre, a declarat că  şi-ar dori ca Icobeţ să fie câştigătorul finalei „Românii au talent”, târgovişteanul spune că nu a mai vorbit cu membrii juriului după finală.

Bruno Icobeţ spune că a avut multe angajamente imediat după emisiune, mai ales în perioada Zilei Internaţionale a Copilului, când a mers prin toată ţara şi a bucurat foarte mulţi copii cu reprezentaţiile câinilor săi.

La sfârşitul lunii septembrie, târgovişteanul spune că va merge la Cluj, unde va avea un workshop de două zile, însă la Târgovişte sau în alte oraşe din Dâmboviţa nefiind până acum solicitat în acest sens. „Sper să găsesc oameni pe care să-i  muşte ţânţarul ăsta nebun al discului”, spune Icobeţ.

Acesta caută, momentan, un spaţiu mai mare şi mai liniştit decât terenurul din Parcul Mitropoliei, unde să-şi poată antrena aşa cum trebuie câinii, pentru că pe spaţiul actual există permanent riscul ca aceştia să se intersecteze cu copiii sau adulţii care tranzitează parcul.

Până atunci, Bruno Icobeţ are grijă aşa cum se cuvine de patrupezii săi, Blue, Alma, Ozzy şi J., cu care a reuşit să fie desemnat cel mai talentat roman, şi spune că cei trei câini nu au nevoie de mâncare specială sau alte lucruri sofisticate. “Mănâncă mâncare uscată, de o calitate foarte bună, pentru că sunt câini sportive. Mănâncă şi mâncare gătită cu plăcere. Suplimente la greu bag în ei pentru articulaţii şi tonus general. Dificil nu este. Ne-am descurcat înainte. Ne descurcăm şi acum”, mărturiseşte Bruno Icobeţ.

Acesta spune că vacanţele sale şi le face în funcţie de patrupede, orice călătorie pentru concursuri mai ales în afara ţării fiind foarte bine planificată. Pasiunea sa nu este moştenită de fiul său în vârstă de 26 de ani, dar, spune Icobeţ, în spirit de glumă

”Îi plac câinii, dar el are planuri acum, Probabil, când o să ajungă la vârsta mea, o să zică E cazul să-mi iau şi eu un câine”.

 

Cine este Bruno Icobeţ?

 

 

Bruno Icobeţ s-a născut în Târgovişte, pe 10 decembrie 1962, În 1981, el a intrat la facultate, la secţia de Inginerie a Proceselor Chimice, dar a fost nevoit să facă armata. 
A terminat facultatea în 1987 şi a fost repartizat la Combinatul Petrochimic Piteşti, loc unde şi-a petrecut următorii trei ani, ca inginer chimist stagiar.
În 1991, Bruno s-a transferat la Institulul de Cercetare şi Proiectare pentru Armături, unde a stat doi ani, după care s-a angajat la o firmă de calculatoare, ca gestionar. În ‘95 a cumpărat o firmă, cu unul dintre colegii săi.
În 2003 a adus acasă primul câine, o femelă Golden Retriever în vârstă de patru luni, Alma.
În primavara lui 2006, când a dat ultimul examen în ţară pentru a participa la Campionatul Mondial de la Zagreb, Bruno a aflat o veste dură. Alma s-a îmbolnăvit
Însă chiar şi în ciuda bolii câinelui iubit, Bruno nu a renunţat. El a început să vizioneze filmuleţe cu freestyle disc dog, dorindu-şi apoi să pună în practică trucurile văzute acolo.
După mai mulţi ani de căutări, în 2008, Bruno l-a adus acasă pe Blue, un Border Collie, Din dorinţa de a-şi extinde echipa, în 2011, l-a adus şi pe Ozzie în casă, iar anul trecut a întregit echipa cu J, prinţesa, după cum o alintă Bruno. El şi-a format o echipă de trei pentru a se asigura că dacă un membru se accidentează, celălalt poate salva situaţia. (adevarul.ro)
bruno_1
bruno_2
bruno_3

 

 

 

 

Distribuie:

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


hymarco
novarealex1.jpg Valeriana

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]
Gopo

CITEȘTE ȘI

soundservice SPMT
Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public [newsletter_form]
Webhosting Armand Media