Vasile Horga (PNL): În regimul Ponta se taxează aproape orice, cu lege sau fără lege!

Sub guvernarea Ponta, sistemul fiscal al României traversează un paradox nemaintalnit în rândul țărilor cu economie de piață funcțională. România, cu 27,9% venituri fiscale din PIB, față de media UE de 44,5%, pare a fi economia cea mai relaxată fiscal. În realitate însă, dacă adăugăm evaziunea fiscală din economia gri și cea subterană se ajunge la o povară fiscală suportată de un contribuabil corect, cu respect pentru lege, de peste 58% din câștiguri, una din cele mai mari poveri fiscale din lume.

Explicația este cât se poate de simplă – în România guvernată de PSD, sarcină fiscală este suportată în general de aceeași contribuabili corecți, firme private și cetățeni onești, care sunt nevoiți să plătească un număr foarte mare de impozite și taxe că urmare a protecției acordată unor clienți politici de către puterea actuală, cei care contribuie la escaladarea fără precedent a evaziunii fiscale controlate de PSD. În regimul Ponta se taxează aproape orice, cu lege sau fără lege, de la un banal examen dat de către un student la o solicitare de cazier fiscal pentru o licitație publică și până la  celebra taxa pe dreptate, pusă cu măiestrie de Ponta, pentru protecția baroniilor.

 În Romania lui Ponta se impozitează foarte mult munca ca urmare a lipsei totale de politici economice de stimulare a dezvoltării  IMM-urilor, care ar putea duce la crearea celor 1 milion de locuri de munca promise de PSD în campania electorală. Se impoziteaza excesiv consumul populației, nevoită să-și cheltuie aproape tot castigul pentru traiul zilnic.  La toate acestea se adaugă multitudinea de impozite și taxe locale, taxe parafiscale sau taxe “falsfiscale”, toate la un loc, favorizând proliferarea economiei subterane nefiscalizate, în defavoarea contribuabililor cu un comportament fiscal corect.

 Haosul pe care guvernarea Ponta l-a instituit în sistemul fiscal românesc cu bună știință, printr-o politică perfidă de majorare a numărului de impozite și taxe, cu scopul de a ascunde de fapt creșterea nivelului de fiscalizare din România, a determinat îndepărtarea constanța a investițiilor străine de țara noastră, desfiintatea sau intrarea în insolvență a unui număr tot mai mare de IMM-uri, scăderea posibilității românilor de economisire, dar și exodul în masă a forței de muncă către țări în care respectul statului față de cetățean este deja consacrat.

 În acest context, trag un serios semnal de alarmă pentru a fi respectat aticolul 139 din Constituția României, privind așezarea impozitelor și taxelor, că o premisă a consolidării statului de drept, precum și eliminarea imediată a tuturor taxelor așezate de instituții ale statului sau entități private, în mod abuziv, cu îngăduință Guvernului Ponta, care afecteza nepermis atât buzunarul cetățeanului român, cât și cel al  investitorului.

 Guvernul condus de Victor Ponta are obligația să renunțe imediat la toate măsurile de austeritate luate în timpul crizei și să adopte măsuri mai inteligențe de stimulare și dezvoltare a mediului economic și de afaceri, de investiții și de echilibrare a fiscalității, care să ducă la creșterea nivelului de trăi al populației.

 Dacă Victor Ponta este atât de destoinic precum se manifestăƒpublic atunci are posibilitatea săƒreducăƒimediat TVA-ul la 19%, să dea al treisprezecelea salariu, săƒreintroducăƒsporurile și indemnizațiile, pensiile speciale și ocupaționale, stimulentele și toate celelate drepturi luate oamenilor, așa cum erau ele în guvernarea liberală din 2004- 2008. Dacă Guvernarea PSD este incapabilă sau neputincioasă să facă aceste lucruri, atunci are obligația să se recunoască învinsă și să plece, pentru că poporul român nu are nevoie de minciună instituționalizată.

Deputat PNL Vasile Horga

Un gand despre “Vasile Horga (PNL): În regimul Ponta se taxează aproape orice, cu lege sau fără lege!

  • 16 septembrie 2014 at 21:33
    Permalink

    Salut patronii si administratorii Gaezetei!

    Reply

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro