Turiști străini în pericol! Iată recomandările Jandarmeriei Montane!

Ieri, doi turiști străini care se aflau în drumeţie pe traseul montan Vf. Omu-Peştera, nu au mai putut continua deplasarea din cauza epuizării fizice şi a condiţiilor meteorologice nefavorabile (ceaţă, temperatură scăzută).

Astfel, ei au cerut sprijinul Jandarmeriei Montane din zona Peștera. În urma intervenţiei jandarmilor montani şi salvamontiştilor cei 2 turişti străini, cu vârsta cuprinsă între 25 şi 35 ani au fost sprijiniţi să ajungă în siguranţă la Sinaia, în prezent fiind în afara oricărui pericol.

Pentru evitarea unor astfel de situații nedorite, în care se poate pune în pericol viața turiștilor, Jandarmeria Montană recomandă respectarea unor reguli. Turiștii trebuie să se informeze asupra itinerariului propus, gradului de dificultate şi condiţiile climaterice locale, trebuie să consulte prognoza meteorologică înainte de a pleca în drumeţii, să aibă echipament adecvat zonei de munte, lanternă, rucsac şi trusă de prim ajutor, sac de dormit, să folosească numai traseele marcate şi să urmărească marcajele de pe traseu și să nu pornească pe un traseu după consumarea băuturilor alcoolice;

În cazul în care este nevoie de sprijinul Janfarmeriei trebuie să ofere datele de identificare ale persoanei care anunţă, ce s-a întâmplat, câte persoane au nevoie de ajutor şi locul unde sunt persoanele aflate în dificultate. Numărul de telefon la care pot suna cetățenii este 0749034639 sau numărul unic de urgență 112.

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro