Târgoviștea a devenit un oraș foarte aglomerat. Transportul în comun este o alternativă

Distribuie:

Târgoviștea, reședința de județ a municipiului, a devenit un oraș foarte aglomerat din punctul de vedere al traficului. Se vede aceasta atât în trafic la orele de vârf, cât și în găsirea cu greu a unui loc de parcare în zona centrală, între orele 8:00 – 17:00.

O soluție de decongestionare este folosirea mijloacelor de transport în comun, mult mai ieftine decât transportul în regie proprie, dar și mai puțin poluante. Transportul public contri­buie la reducerea poluării prin diminuarea numărului de autovehicule care circulă în oraş. Studiile arată că un număr de 40 de autovehicule personale, care in medie transportă 50 pasageri, poluează de 30 de ori mai mult decât un autobuz care transportă același număr de persoane.

În Târgoviște, transportul public este realizat de societatea Consiliului Local – Servicii Publice Municipale. Costul biletului pentru traseele interne ale municipiului este de numai 2 lei, iar pentru traseele care fac legătura între municipiul și localitățile învecinate (Viforâta, Gorgota, Lucieni, Mănești, Râncaciov, Doicești Comișani, Geangoiești, Șotânga, Matraca, Dimoiu, Dragomirești, Săteni) de maximum 5 lei.

Pe lângă faptul că e mai economic şi mai puţin poluant, transportul public a fost optimizat, iar societatea acordă o atenţie deosebită res­pectării orelor de sosire în staţie, pentru a se asigura că pasagerii ajung la timp. Cei mai mulți folosesc transportul în comun pentru a ajunge la locul de muncă.

Distribuie:

Regata Turbnobio

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public

Flax Gopo Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro