Exercițiu tactic la Penitenciarul Găești

Comunicat de presă

În baza calendarului de activități întocmit la nivel interinstituțional, în cursul zilei de ieri, joi, 10.10.2019, la Penitenciarul Găești a fost simulată o situație ipotetică care a presupus colaborarea și acționarea în echipe mixte pentru soluționarea unui incident critic.

Scenariul a presupus stingerea unui incendiu izbucnit la blocul alimentar, în sala de pregătire a hranei pentru deținuți, cu posibilitatea extinderii incendiului la biroul evidență deținuți aflat în aceeași clădire, aproape de locul incendiului. Totodată a existat un deținut care s-a intoxicat cu fum si a avut nevoie de îngrijiri medicale.

În urma apelului la serviciul de urgenta 112, în aproximativ 6-8 minute au sosit in unitate, 2 autospeciale de stingere a incendiilor, un echipaj SMURD si în aproximativ 10 minute o autospeciala cu doi agenți din cadrul Politiei Gaesti. Echipa de prima intervenție a penitenciarului a procedat la folosirea stingătoarelor P6 fiind urmată de echipajul ISU pentru stingerea incendiului. A doua autoutilitara a pompierilor a intervenit pentru limitarea incendiului si împiedicarea extinderii lui la biroul evidenta deținuți. Echipa SMURD a intervenit pentru asigurarea asistentei medicale deținutului intoxicat cu fum.

Exercițiul a avut ca scop general creșterea capacității de reacție a structurilor participante și rezolvarea diferitelor situații tehnico-tactice cu angrenarea participanților, în funcție de situația operativă.

Conducerea Penitenciarului Găești mulțumește pentru profesionalismul, disponibilitatea și operativitatea de care au dat dovadă partenerii implicați în acest exercițiu: Serviciul de urgență 112, Serviciul Mobil de Urgență Reanimare și Descarcerare (SMURD), Inspectoratul de Poliție Județean Dâmbovița, Inspectoratul pentru Situații de Urgență “Basarab I” Dâmbovița.

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro