TÂRGOVIȘTE: Maghernițele de tablă răsar și în Centrul Vechi, în aria de protecție a monumentelor

Sufocată de construcții, Târgoviștea își dă ultima suflare urbanistică în Centrul Vechi, ultimul loc care scăpase de chioșcuri și chioșculețe.

Pe strada Marinoiu, în aria de protecție a unui monument istoric, se ridică de câteva luni o construcție bizară, cu destinație neclară. Din informațiile pe care le deținem terenul a aparținut Primăriei Târgoviște care l-a trecut din public în privat, iar persoana care construiește acum nu are o autorizație de construcție, motiv pentru care a fost sancționată contravențional de poliția locală, conform purtătorului de cuvânt al instituției.

În urma unei sesizări, și poliția municipiului a deschis un dosar în care se fac cercetări, dar fără grabă. În cauza mai sunt și alte nereguli.

În timp ce autoritățile merg pe slow motion, construcția merge pe rapid înainte, în ciuda tuturor neregulilor și nerespectării reglementărilor legale. O dată finalizată, va rămâne în picioare simbol al haiduciei urbanistice care nu ar fi posibilă fără acordul, cel puțin tacit, al autorităților.

Acesta este un semnal de alarmă față de mutilarea Centrului Vechi, în particular, și a Târgoviștei, în general. Gazeta Dâmboviței va formula, către toate instituțiile competente, cereri, în baza Legii 544 privind accesul la informații publice, pentru lămurirea acestui aspect. Suntem convinși însă, pe baza experienței anterioare, că anumite instituții nu vor răspunde mai devreme de 30 de zile. Până atunci construția va fi deja gata!

Distribuie:

Regata Turbnobio

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Flax Gopo
Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro