Statistică DWF: A scăzut interesul locuitorilor judeţului Damboviţa, pentru parlamentarii locali

 

Google ofera public anumite informatii despre modul in care utilizatorii sai folosesc motorul de cautare. Prin procesarea datelor Google aferente utimelor 24 de luni, analistii DWF.ro – Digital Workforce au identificat interesul exprimat de romani pentru senatorii si deputatii din judetul in care locuiesc.

Pentru judetul Dambovita sunt alesi in Parlamentul Romaniei 11 deputati si 4 senatori. Acest numar nu este egal pentru toate judetele din tara noastra, fiind calculat in functie de populatie. Conform Constitutiei, norma de reprezentare pentru alegerea Camerei Deputatilor este de un deputat la 70.000 locuitori, iar pentru alegerea Senatului este de un senator la 160.000 locuitori. Un numar asemanator de demnitari intalnim in judetele Cluj si Galati.

Conform datelor Google, interesul dambovitenilor pentru politicienii locali a scazut anul acesta cu 6.25%! In ultimele 12 luni, numele deputatilor si senatorilor din judetul Dambovita au fost cautate de 3,600 de ori. Acest numar este in scadere fata de valoarea inregistrata in perioada anterioara, cand Google raporteaza 3,840 de cautari. Analiza DWF releva ca la nivel national se inregistreaza o scadere cu 5.01% a numarului de cautari realizate de romani pe Google dupa numele deputatilor sau senatorilor care ii reprezinta in Parlament.

Scaderea plaseaza judetul Dambovita pe locul 23 in topul judetelor cu cele mai mari variatii negative. O scadere mai mare a interesului dambovitenilor pentru politicienii locali o putem sesiza in judete precum Ilfov (-7.14%) sau Iasi (-7.97%).

Din punct de vedere al echipamentelor de pe care s-au realizat aceste cautari, Google raporteaza ca telefoanele si tabletele reprezinta 68%, in timp ce calculatoarele de tip desktop sau laptop cumuleaza 32%. Comportamentul este similar la nivel national, ceea ce denota utilizarea din ce in ce mai frecventa in Romania a terminalelor mobile pentru navigarea pe internet.

Prezenta la vot a locuitorilor judetului Dambovita in cele mai recente alegeri parlamentare a fost de 46.69%, valoare mai mare decat media nationala, de 42.19%. Scaderea interesului pentru politicienii locali este posibil sa impacteze in mod negativ numarul de persoane care isi vor exprima votul in urmatoarele alegeri locale.

 

Distribuie:

Locuri de munca difamcom

novarealex1.jpg Valeriana

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Flax Gopo
Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

: 2 ganduri despre “Statistică DWF: A scăzut interesul locuitorilor judeţului Damboviţa, pentru parlamentarii locali

 • 27 mai 2016 at 11:09
  Permalink

  Apropo , care au fost acesti parlamentari ? Ar putea sa dea fiecare un raport cu ce au facut pentru judetul asta ? Cred ca le-ar ajunge o jumatate de fila A4 sau o fila la doi.Asta este ,ne-au fraierit in 2012 ,bravo lor. In 2016……

  Reply
 • 27 mai 2016 at 6:00
  Permalink

  dar și reciproca este valabilă…

  Reply

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro