Sorin Grindeanu, noua propunere PSD pentru funcția de premier al României

În urma ședinței Comitetului Executiv Național care a avut loc astăzi, social-democrații au decis să propună pe Sorin Grindeanu pentru a fi numit de președintele Klaus Iohannis în funcția de premier al României.

“Nu puteam să fac trei propuneri deodată şi să îi dau şansa preşedintelui să aleagă. Sorin a aflat că este o variantă în Comitetul Executiv Naţional”, a spus Liviu Dragnea, subliniind că nu a luat în calcul propunerea lui Grindeanu încă din prima fază.

Inițial, coaliția majoritară din Parlamentul României formată din PSD și ALDE au propus-o pe Sevil Shhaideh pentru a fi numită de Iohannis în funcția de prim-ministru. Președintele României a refuzat propunerea fără a da explicații cu privire la decizia sa.

Preşedintele PSD a explicat şi de ce nu a mers în continuare pe varianta Sevil Shhaideh, aşa cum anunţase iniţial: “Varianta cu doamna Sevil Shhaideh am avut-o în minte până azi noapte, când am avut o discuţie cu ea şi mi-a spus nişte lucruri pe care îmi doresc să aibă puterea să meargă la un post TV şi să le spună. De ieri, după anunţul preedintelui, a început să primească foarte multe mesaje de ameninţare cu moartea şi ea, şi soţul, şi copiii. Le e frică să iasă din casă. Deşi este un om care s-a născut, a crescut şi a muncit în această ţară. Mi-a sus că nu poate merge înainte în acest război pe care nu îl mai poate duce. Mi-a spus că tot ce a apărut sunt numai invenţii, dar faptul că demnitatea unui om a fost aşa călcată în picioare şi că siguranţa unui om este pusă în pericol nu poate rpmâne aşa. Cei care au întreţinut această campanie vor da mai devreme sau mai târziu socoteală Nu putem menţine propunerea iniţială. Şi a trebuit să decidem dacă facem o altă propunere”.

Vezi AICI CV-ul lui Sorin Grindeanu.

 


Valeriana

Gurmand + Raiman
Daca ti-a placut acest articol il poti distribui:

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro