Şoc în PSD! Liviu Dragnea, un an de închisoare cu suspendare!

Distribuie:

UPDATE: În urma sentinţei din dosarul “Referendumul”, Liviu Dragnea a anunțat, vineri, că a demisionat din funcția de ministru al Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice. De asemenea, susţine că luni își va depune demisia și din funcția de președinte executiv al PSD.

Ministrul Dezvoltării Liviu Dragnea a fost condamnat la un an de închisoare cu suspendare în Dosarul Referendumului. De asemenea, judecătorii i-au stabilit ministrului Dezvoltării și un termen de încercare de trei ani.  Decizia poate fi contestată de ambele părți, mai ales că procurorii au cerut închisoare cu executare.

Pedeapsa primită de președintele executiv al PSD este una minimă. Codul Penal prevede închisoarea de la 1 la 5 ani pentru astfel de fapte.

Liviu Dragnea a anunţat, însă,  că dacă va fi condamnat, va renunţa la toate funcţiile pe care le deţine, adică la cea de ministru al dezvoltării şi la cea de preşedinte executiv al PSD.

Pe lângă Liviu Dragnea, alte 70 de persoane au fost trimise în judecată în Dosarul Referendumului din 2012 și aproape 300 de oameni au fost chemați ca martori.

Liviu Dragnea, secretar general al PSD la data faptelor, a fost trimis în judecată pentru infracţiunea de folosire a influenţei sau autorităţii de către o persoană care deţine o funcţie de conducere într-un partid, în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite.

 

 

 

Distribuie:

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro