Și DJ 714 blocat de o avalanșă în zona Orzea. Utilajele înaintează cu greu

DJ 714, varianta de acces în platoul montan dâmbovițean, a fost blocat în urmă cu puțin timp de o avalanșă produsă în zona Orzea. Pe această rută au loc, rar, avalanșe. La acest moment pe DJ 714 sunt 8 utiliaje ale SCLDP care acționează  pe drum. Acestea înaintează cu dificultate din cauza cantității mari de zăpadă și a drumului anevoios. Acesta a confirmat telefonic situația, spunând că se lucrează la deblocare, operațiunea putând dura 2 – 3 ore.

Cealaltă rută, pe DJ 713 este închisă tot din cauza riscului de avalanșe. Drumul este impracticabil.

Între timp avertizarea meteo Cod Galben de precipitații și vânt a fost prelungită până la data de 26 ianuarie ora 14:00.

ISU Dâmbovița a trimis în zona Sanatoriu, o ambulanță și un echipaj de pompieri, pentr a putea interveni în cazul în care turiștii au probleme.

IPJ Dâmbovița  a comunicat prin Poliția Orașului Fieni că a procedat la anunțarea tuturor cabanierilor și turiștilor care se afla la acest moment în zona Padina, să nu plece la drum din cauza condițiilor meteo vitrege și a riscului crescut de avalanșe. Totodată, recomandă turiștilor, că până la îmbunătățirea condițiilor meteorologice, să nu își pună în pericol viața lor sau a celor dragi. În caz de urgenta REALĂ,poliția  recomandă folosirea numărului unic de urgență 112.


Valeriana heidelbergcement


Gurmand + Raiman caleatargovetilor
Daca ti-a placut acest articol il poti distribui:

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Statistici Trafic Google Analytics
Statistici Trafic.ro