Senatorul Iancu Caracota, în comisia care a respins, astăzi, grațierea corupților! Urmează un vot și luni

După ce ieri, comisia juridică a Senatului a aprobat grațierea faptelor de corupție, în absența a doi parlamentari PNL (Alina Gorghiu și Nicoleta Pauliuc) care teoretic ar fi putut opri decizia, astăzi liberalii au decis înlocuirea celor două cu senatoare absente cu Iancu Caracota și Florin Chițu.

În urma dezbaterilor de astăzi, s-a revenit asupra votului de ieri. Conform hotnews.ro: Au votat “pentru” excluderea de la grațiere a  infracțiunilor (prevazute la art. 289-294 in Codul Penal) cei trei senatori PNL, unul USR si unul UDMR. S-au abținut trei senatori PSD și unul ALDE (doi senatori PSD nu erau în sala la momentul votului). Propunerea de a se reveni asupra votului a fost făcută de senatorul PNL Daniel Fenechiu, care a invocat și declarația făcută de președintele PSD Liviu Dragnea miercuri seara, acesta afirmând că nu susține grațierea faptelor de corupție. De asemenea, s-a votat să nu fie grațiate infracțiunile de abuz în serviciu și conflict de interese.

Conform procedurii, luni se va vota un raport, care va ajunge în plenul Senatului. Ulterior, proiectul va intra și în dezbaterea Camerei Deputaților, for decizional. Deși practic, abia raportul care va fi votat luni este definitiv.

După votul de ieri din Comisia Juridică a Senatului, câteva mii de persoane au demonstrat în București și în mai multe orașe din țară. În acest context, s-au anunțat proteste și în acest weekend.


Valeriana

Gurmand + Raiman
Daca ti-a placut acest articol il poti distribui:

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro