Gazeta Dambovitei | Cele mai noi știri din Targoviște și Dâmbovița

Ediția de miercuri, nr. 3706
19-1-2022

ŞELARU: Ginerele viceprimarului a încercat să îi interogheze în şcoală, fără acordul părinţilor, pe copiii abandonaţi pe câmp

Ion Ion, şoferul microbuzului şcolar din localitatea Şelaru, fost candidat PSD pe listele pentru consiliul local, are toate şansele să scape basma curată după ce a dat jos din mijlocul de transport al primăriei doi elevi de 11 ani, la mai mulţi kilometri de sat, în dreptul unui cimitir.  În localitate lucrurile chiar par din  scenariul filmului de comedie amară Las Fierbinţi. Coincidenţă sau nu, comuna Şelaru are un sat pe nume Fierbinţi.

După scandalul legat de abandonarea copiilor pe câmp, „Roby de Fierbinţi Dâmboviţa”, mai exact şeful de post şi ajutorul său, care întâmplător sau nu este ginerele viceprimarului localităţii, au încercat să-i interogheze pe copii în şcoală, fără acordul părinţilor şi în ciuda protestelor cadrelor didactice. Cei doi „Roby” aveau ca armă un Regulement al primăriei din 2013, potrivit căruia profesorii ar trebui să însoţească elevii în microbuz. Între timp, însă, regulamentul s-a schimbat: profesorul de serviciu are obligaţia să-i urce pe copii în maşină, iar şoferul – să-i lase acasă, în faţa porţii. Doar că noul regulament îl dezavantajează pe şoferul iresponsabil, aşa că, mai bun pentru anchetă era regulamentul expirat.  Din spusele cadrelor didactice, cei doi „reprezentanţi” ai şoferului „costumaţi” în poliţişti au strigat la profesori şi la copii, cerând date despre cele întâmplate şi spunându-le profesorilor că dacă  vor ei (poliţiştii) pot asista şi la predarea orelor şi pot controla oricând pe oricine în şcoală.

„Am venit la şcoală pe la 12.10, orele începeau la 12.30 şi am găsit doi poliţişti în cancelarie, care ţipau pur şi simplu la un coleg de-al meu, profesorul de serviciu, şi la alţi colegi că nu-şi fac datoria, că regulamentele şcolare sunt încălcate, lucru care m-a făcut să iau atitudine, să întreb cu ce ocazie, cu ce mandat să intre în şcoală. Şi ei mi-au spus că haina de poliţist le dă voie să intre. Ne-au arătat un regulament intern al primăriei, noi am spus că nu ne supunem regulamentelor primăriei, avem regulamente interne şcolare. I-am rugat frumos să meargă afară, pentru că fac presiuni asupra cadrelor didactice, lucru care este nepermis. (…) Au fost la clasa a V-a, unde au făcut presiuni asupra copiilor. Am aflat de la colegii mei. Ţipau foarte tare la copii, copiii s-au speriat. Au fixat pentru ziua de joi o anchetă, să meargă acasă la părinţi. Au vrut să facă o anchetă în clasă. Doamna director adjunct a spus că nu au voie fără părinţi. Ei au încercat forţarea. Până la urmă, dna director adjunct nu i-a lăsat. Este vorba despre doi copii din clasa a V-a care au fost daţi jos din microbuz. Noi, cadrele didactice, am considerat că şoferul a greşit şi că primăria trebuie să ia măsuri, iar poliţiştii am impresia că vroiau să facă presiuni asupra copiilor, să-şi schimbe declaraţiile, să-i scoată vinovaţi pe copii şi, eventual, şi pe profesorii care nu aveau nicio datorie să fie în microbuz.” a declarat unul dintre profesori, Alexandru Găbează.

Purtătoarea de cuvânt a Inspectoratului Judeţean de Poliţie Dâmboviţa a declarat, pentru Cronica de Găeşti, că şeful de post din Şelaru şi adjunctul său ar fiu mers la şcoală pentru a informa copiii cu privire la siguranţa acestora în mediul online. La Şcoala din Şelaru însă nimeni nu confirmă această informaţie/minciună, nu există materiale informative pe acest subiect sau vreun raport al conducerii şcolii despre o astfel de acţiune.

Totuşi, în urma eşuării „acţiunii de informare despre mediul on line”, cei doi Roby au mers din poartă-n poartă la toţi copii de clasa a V-a, şi  i-au chemat miercuri, de la ora 18:00, împreună cu părinţii, să dea declaraţii.

Poate cu această ocazie, oamenii legi vor afla, în caz că nu ştiau, şi de nemulţumirea părinţilor legată de faptul că în microbuz copiii sunt înghesuiţi peste limita locurilor, adesea stând foarte mulţi şi în picioare. Acest lucru nu se întâmplă şi când microbuzul transportă fotbaliştii echipei locale. Oare benzina consumată cu căratul echipei este decontată tot în contul transportului de elevi? Şi am fi curioşi să aflăm şi dacă vreun fotbalist a fost lăsat vreodată pe câmp.

 

Distribuie:

Leave a reply


hymarco
novarealex1.jpg Valeriana

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

CITEȘTE ȘI

getsbet Gopo

CITEȘTE ȘI

kiss2022-01.jpg
romserv.jpg
Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Webhosting Armand Media