Sărbătoarea Sfântului Nifon a unit mii de credincioși

Distribuie:

Încă de la primele ore ale dimineții mii de creștini au venit să se roage la Moaștele Sf. Ierarh Nifon Mitropolit al Târgoviștei și Patriarh al Constantinopolului
Mii de credincioși participă, în fiecare an, la ceremoniile religioase prilejuite de sărbătoarea Sfântului Ierarh Nifon, organizate de Catedrala Arhiepiscopală şi Mitropolitană din Târgovişte, iar printre multitudinea de oameni a fost prezentă și doamna Viorica Dăncilă alături de Mihai Fifor și Rovana Plumb.
„Permiteți-mi să-mi exprim bucuria pentru că am remarcat de asemeni prezența în mijlocul nostru, bucurându-se în rugăciune la sărbătoarea de astăzi a doamnei Prim-ministru a Guvernului României, împreună cu alți membri ai guvernului. Și alții au fost anunțați, dar s-au pierdut pe drum, însă nu-i nimic, să fie salvați de Dumnezeu.” A spus Arhiepiscopul şi Mitropolitul Târgoviştei, Nifon.
Tot în decursul zilei de astăzi au fost lansate mai multe volume ale Editurii Arhiepiscopiei Târgoviştei iar elevii premianți ai Concursurilor și Olimpiadelor Naționale, precum și profesorii îndrumători, au primit diplome de merit.
„Tineretul creștin trebuie să reziste la toate isipitele, să reziste la secularizare și la tot felul de idei năstrușnice și de ideologii iluzorii. Suntem conștienți ca toate mijloacele de comunicație media sunt foarte necesare, dar trebuie să le folosim cu atenție.
Biserica dă mesaj tineretului școlar ca relația dintre știință și religie este una strânsă, și noi ii încurajăm pe toți olimpicii la toate disciplinele la care au luat premii interne și internaționale. ” A mai spus Mitropolitul înainte de a le acorda elevilor diplomele.
Toți credincioșii vor putea să se închine la sfintele moaște până seara, târziu.

Larisa Ungureanu

Distribuie:

Regata Turbnobio

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro