Salvamontiștii cu ochii pe Sfinx! Mâine, e ziua lui și așteaptă oaspeți, uneori, neechipați corespunzător

Distribuie:

Foto: Salvamont Dambovita

Salvamontiștii dâmbovițeni le cer turiștilor care urcă, mâine, 28 noiembrie, pe munte pentru ziua Sfinxului, să fie echipați corespunzător. Anual în jur de 100 de persoane urcă la Sfinx în această zi, considerând  că atunci au loc fenomene paranormale, culminând cu o piramidă energetică. Anul trecut, însă, un bărbat a avut nevoie de salvamontiștii, rănindu-se la un picior pe fondul epuizării fizice. În alții ani, grupul nu ar mai fi ajuns la destinație fără sprijinul Salvamont, din cauza condițiilor meteo.

Aducem la cunoştintă turiştilor ce doresc să participe la ziua Sfinxului, în data de 28.11.2018, să fie echipaţi corespunzător pentru sezonul de iarnă şi să aibă asupra lor lanterne, frontale, traseul Peştera – Babele fiind marcat cu bandă reflectorizantă.” a anunțat Salvamont Dâmbovița.

Pe paginile de socializare au fost făcute mai multe mobilizări pentru această zi, unele de către ghizi montani autorizați, altele de către terapeuți energețici, fiind organizate grupuri de vizitatori.

Sfinxul, ca şi Babele şi celelalte monumente din zonă, sunt rezultatul  eroziunii eoliene (vântului) şi s-au format în mii de ani. Sunt, însă, și teorii care spun că monumentele sunt rezultatul intervenției oamenilor. Până la acest momen, cercetătorii s-au ferit să spună dacă Sfinxul ar fi putut fi construit de mâna omului, la fel ca cel egiptean. Controversatul istoric Nicolae Densuşianu spunea că egiptenii au plecat din Carpaţi, trecând prin Grecia, Asia Mica şi Liban, până pe malurile Nilului, ducând cu ei zestrea spirituală pelasga. Sfinxul dâmboviţean înalt de 8 metri are privirea îndreptată spre locul în care echinoxurile se desenează pe cer, iar conturul cel mai clar îl dobândeşte pe 21 noiembrie, când apune soarele. Există şi diferite teorii care consideră Bucegii cu Sfinxul, muntele sacru al dacilor, Kogaion-ul, iar peştera din apropiere ar fi peştera în care s-a retras Zamolxe, marele preot al strămoşilor noştri. Aceştia ar fi putut practica ritualuri iniţiatice sau chiar sacrificii chiar la poalele Sfinxului.

Se spune că cei care ajung cu sufletul curat în preajma lui pleacă încărcaţi cu energie. Impresia lor e întărită de unii cercetători, care cred că Sfinxul românesc este un centru energetic al lumii. Unii merg chiar mai departe spunând că extratereştrii au folosit şi folosesc acest centru. Zvonurile sunt întărite de o peşteră aflată în apropiere şi care ar strânge mistere energetice. De-a lungul vremii s-a descoperit că pe crestele Bucegilor se înregistrează un nivel foarte mare de radiaţii. Nu se ştie cu exactitate de unde provin aceste radiaţii sau ce le provoacă, iar cercetările sporadice de până acum nu au reuşit să demonstreze nimic.

Primele cercetări cu privire la Munţii Bucegi s-au efectuat abia în anul 1927, în partea estică a masivului, pe Valea Ialomiţei, într-o zonă cunoscută sub numele de “şapte izvoare”. Aici s-a făcut o analiză a apei şi spre stupoarea cercetătorilor s-a constatat că apa din acest izvor are zero bacterii. Acest fapt este unic în lume. Alte cercetări au fost realizate în anii 80. Specialiştii au constatat că izvorul se “alimentează” dintr-un lac subteran imens. Se spune că, din această zonă, a “celor şapte izvoare”, venea în fiecare zi măreţul Zamolxe pentru a bea apă…

În cartea “Viitor cu cap de mort”, de Radu Cinamar, se spune că în Munţii Bucegi ar fi fost descoperite de către sateliţii Pentagonului (Departamentul american al apărării) mai multe tuneluri şi încăperi “secrete”, care nu aveau nici o comunicare cu exteriorul. De asemenea, Pentagonul nu ar fi străin de faptul că sub Bucegi s-ar afla o poartă imensă din piatră (legendele locale amintesc şi despre o poartă spre altă lume), înaintea acestei porţi un baraj energetic, iar orice obiect aruncat spre el se transformă în praf fin. Scepticii consideră că totul este exagerat, dar susţinătorii teoriei afirmă că istoria lumii începe în Dâmboviţa…

Distribuie:

alegeri
alegeri
Regata Turbnobio

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public

Flax Gopo Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro