S-a stins din viață prof.dr. ing. Constantin Banu

Colectivul Facultăţii de Ingineria Mediului şi Ştiinţa Alimentelor din cadrul Universităţii Valahia din Târgovişte a aflat cu nespusă tristeţe stingerea din viaţă, în ziua de 16 iunie 2016, a Domnului Profesor dr. ing. Constantin BANU, membru corespondent al Academiei de Ştiinţe Agricole şi Silvice ’’Gheorghe Ionescu Siseşti’’.  O stare de spirit neobosită şi un OM care a oferit întotdeauna, cu generozitate, cunoaştere şi înţelepciune celor care au avut privilegiul de a-i fi alături, Domnul Profesor a purtat pe umeri generaţii de absolvenţi de industrie alimentară şi doctori în ştiinţe.

A fost un ctitor de vocaţie şi un specialist care nu a precupeţit nicio clipă a vieţii sale pentru a clădi o adevărată şcoală de inginerie alimentară, recunoscută la nivel internaţional. În calitate de Decan al Facultăţii de Ingineria Mediului şi Biotehnologii a contribuit în mod determinant la progresul învăţământului academic de la Târgovişte, care s-a îmbogăţit considerabil datorită darurilor ’’pentru minte şi suflet’’ oferite necondiţionat tinerilor ucenici. Caracterizat printr-o putere de muncă şi o creativitate dincolo de graniţele înţelegerii umane, Domnul Profesor a desfăşurat o intensă şi rodnică activitate publicistică şi de cercetare ştiinţifică. Ne vom raporta întotdeauna demersul profesional la roadele creaţiei Domniei sale, iar uimitoarea anvergură a spiritului său nu ne va părăsi niciodată.

Comunitatea academică de inginerie alimentară pierde un OM şi un PROFESIONIST de o valoare inestimabilă, rămânând astăzi mai săracă şi profund îndurerată.

Dumnezeu să-l odihnească în pace! 

Distribuie:

Turbnobio

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]ei.ro

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Flax Gopo
Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

: 3 ganduri despre “S-a stins din viață prof.dr. ing. Constantin Banu

 • 17 decembrie 2016 at 10:01
  Permalink

  Am aflat mult prea tarziu, de acest eveniment nefericit: din Ziarul Adevarul, unde s-a publicat implinirea a 6 luni, de la Tragicul eveniment! INCA NU POT CREDE ASA CEVA! Figura sa emblematica, va ramane vesnic in memoria studentilor pe care i-a avut! ODIHNA VESNICA, DOMNULE PROFESOR DR.!!!

  O fosta studenta, din Ploiesti,absolventa in anul 1998, TPPA, Targoviste
  Daniela Cucu

  Reply
 • 19 iunie 2016 at 22:10
  Permalink

  Recunostinta, Respect si Admiratie !!! – cuvinte prea mici, neputincioase, … de prisos!
  Iubire pentru un suflet atat mare, pentru un spirit vesnic tanar si cu siguranta, de neuitat pentru miile de studenti care
  l-au cunoscut si au avut privilegiul sa le fie mentor!
  Vesnica mea recunostinta si admiratie nemarginita, stimate domnule profesor Banu! O parte a colegilor mei de promotie au aflat trista veste! Subscriu si ei la ceea ce sustin eu: Un OM si un MENTOR de asemenea talie se naste odata la 100 de ani!
  Sper sa fiu demna de atentia pe care mi-ati acordat-o in perioada studiilor si sa ma ridic la nivelul asteptarilor dvs, in aceasta viata!
  Condoleante familiei indurerate!
  Sefa de promotie TPPA 1998, Targoviste!
  Stefan Daniela

  Reply

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro