S-a spart gheaţa! Un investitor s-a aşezat în Parcul Industrial Priboiu

Astăzi, la sediul CJD Dâmboviţa a fost semnat un nou contract de concesiune pentru o suprafaţă de teren din Parcul Industrial Proboiu. Este primul contract semnat în mandatul actualului preşedinte al CJD, Adrian Ţuţuianu. Firma care se va aşeza în Parc este SC Marchand SRL, o societate specializată în producţia de membrană naturală pentru industria cărnii. “Între Parcul Industrial Proboiu şi SC Marchand SRL se va semna un contract de concesiune pentru suprafaţa de 20.247 de metri pătraţi, parcela P6. Este parcela din spate din apropierea staţiei de epurare. Redevenţa este de 0,52 euro pe metru pătrat, plus TVA. Durata concesiunii este de 49 de ani, iar pentru primul an de  redevenţa se achită în maxim trei luni de la data semnării contractului. Anual,redevenţa se indexează cu indicele de inflaţie, comunicat de Agenţia Naţională pentru Statistică şi se renegociază la un interval de trei ani. Cred că a crea locuri de muncă trebuie să fie preocuparea de bază a administraţiei judeţene, pentru că numai aşa ne putem dezvolta.

Sunt bucuros că s-a materializat această înţelegere şi sper ca luna viitoare să avem şi cel de-al doilea investitor, iar într-un an, un an şi jumătate să “mobilăm” cu investitori  întregul Parc Priboiu.”, a precizat preşedintele CJD Adrian Ţuţuianu.

 

SC Marchand SRL este lider de piaţă pe segmentul producţie de membrană naturală alimentară. “Marchand este o afacere cu capital integral românesc. Societatea a fost înfiinţată în 1992, şi din 1996 cu obiectul de activitate pe care îl desfăşoară şi în prezent şi care constă în furnizarea de materii prime pentru industria cărnii, asta însemnând în proporţie de 70% producţie de membrănă naturală (porc, oaie, vită). În 2006, am inaugurat o fabrică de prelucrare a membranelor naturale la Măgurele, cu 150 de angajaţi. După 7 ani de la inuagurarea investiţiei suntem în faţa unui fapt împlinit, în sensul că în momentul de faţă capacitatea noastră de producţie este subdimensiontă faţă de nevoi. De la inuagurare, colectăm materia primă de la toate abatoarele de porc din România, iar produsul finit merge 80% la export, parte în comunitatea europeană, parte pe piaţa asiatică.” a declarat directorul general Paul Preduşel. Acesta şi-a exprimat intenţia ca în perioada imediat următoare să mute întreaga fabrică de la Măgurele în Parcul Proboiu, creând astfel aproximativ 300 de locuri de muncă. Investiţia totală va fi de 3,5 milioane de euro, din ea făcând parte şi construirea unei staţii de epurare proprii.

 

În acest moment, în Parcul Industrial de la Priboiu, pe lângă Marchand, au spaţii închiriate alte trei socităţii, din care doar două funcţionează, având 250 de angajaţi. Cu doar 2 contracte noi în 2012, Parcul Priboiu a reuşit să termine anul cu o pierdere de 241.265 de lei.

Distribuie:

Turbnobio

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Flax Gopo
Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro