Romii din Mătăsaru se pregăteau să ardă 50mc de deșeuri. Autoritățile le-au stricat afacerea

Distribuie:

Comisarii Gărzii de Mediu Dâmboviţa, cu sprijinul forţelor de ordine, au identificat şi ridicat o cantitate imensă de deşeuri, cu potenţial de poluare a mediului, din zona Mătasaru. Comisarii au fost sesizați de un cetățean, pe facebook, cu privire la arderea deșeurilor.

Datorită unei sesizări primite pe Facebook, am aflat că în zona Mătăsaru – Păneşti este în derulare un incendiu în urma căruia se degajă un fum negru, dens. Cu sprijinul Poliţiei Găeşti, o echipă a Gărzii de Mediu s-a deplasat în zonă, unde a aflat că mai multe persoane incendiază cauciucuri, dar şi alte deşeuri din plastic şi metal, cu scopul recuperării fierului vechi.

Comisarii Gărzii de Mediu au identificat nu mai puţin de 50 mc de astfel de deşeuri, care urmau a fi topite prin acelaşi procedeu rudimentar şi extrem de nociv pentru calitatea aerului, şi au luat decizia să le ridice pentru a curăţa zona şi pentru a elimina, astfel, riscul de incendiere.

Mulţumim pentru implicare Inspectoratului de Poliție Dâmbovița care a fost prezent pe teren prin comandantul Poliţiei Găeşti, cms.şef Iorga Alexandru, jandarmilor, luptătorilor din cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale şi reprezentanţilor Primăriei Mătăsaru și Mogoșani. Totodată, mulţumim persoanelor care ne-au semnalat neregulile de la Păneşti şi îi asigurăm pe dâmboviţeni că vom trata cu maximă seriozitate fiecare sesizare în parte.” a transmis Garda de Mediu Dâmbovița.

La acțiune au participat 90 de polițiști și 50 de jandarmi: “Astăzi, 29 mai, polițiștii din cadrul Inspectoratului de Politie Județean Dâmbovița au fost solicitați de reprezentanții Gărzii de Mediu Dâmbovița pentru a acorda sprijin în vederea efectuării unui control pe raza localității Mătăsaru.

Pentru prevenirea unor fapte antisociale și pentru menținerea unui climat de ordine și siguranță publică, precum și din cauza faptului că mai multe persoane s-au strâns în zona respectivă, 90 de polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița, 50 de jandarmi, cât și luptători din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale s-au deplasat la fața locului. Nu au fost înregistrate fapte de natura penală sau contravențională.” a precizat IPJ Dâmbovița.

Distribuie:

Regata Turbnobio

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public

Flax Gopo Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro