Românii fără toaletă în casă ar putea primi 200 de euro

Deputatul PSD Aurelia Cristea a cerut Guvernului să introducă un program naţional de tip Prima Baie, respectiv acordarea unei subvenţii de 200 de euro pentru amenajarea unei băi în locuinţele care nu dispun de una.

Studiile arată că doar 45% din gospodăriile din România există apă curentă în locuinţă şi că doar în 28% din gospodării există un grup sanitar în interiorul locuinţei.

“Beneficiarii principali ai unei astfel de măsuri sunt gospodăriile unde există apă curentă şi mai trebuie doar convertită o încăpere în baie. Este vorba de aproximativ 17% din gospodării, acest procent însemnând aproximativ 186.000 de români, la o medie de 2,8 persoane/gospodărie. O estimare a costurilor minime de achiziţie pentru obiectele sanitare şi de igienă intimă necesare echipării unei băi funcţionale se situează între 190 şi 215 Euro. Ca atare, un program de tipul Prima Baie (similar cu programe de tip Prima Casă, Primul Laptop) prin care să fie acordată o subvenţie de 200 Euro pentru astfel de achiziţii ar fi o abordare oportună şi cu rezultate concrete. Suma menţionată a luat în considerare bunurile care asigură funcţionalitatea unei băi”, mai arată Aurelia Cristea.

Ea propune ca programul să fie etapizat pentru o acoperire optimă, începând cu anul 2017.

Distribuie:

Locuri de munca

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Flax Gopo
Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

: 2 ganduri despre “Românii fără toaletă în casă ar putea primi 200 de euro

 • 26 aprilie 2016 at 11:02
  Permalink

  Din pacate, putini oameni de la tara vor folosi acei bani pentru a-si face o baie. Mai bine s-ar da direct obiecte sanitare si de constructie, altfel se vor cheltui aceste fonduri degeaba.

  Reply
 • 23 aprilie 2016 at 5:32
  Permalink

  se vede, după legea cu fumatul, că aprozăreasa de Mănăștur are mintea odihnită.
  dar să-l auzim pe Moș Cristoiu: “…există români care nu se spală pe corp nici măcar de Paște și care nu se spală pe dinți nici măcar cînd se însoară. Există însă și români care nu se șterg la fund cu hîrtie higienică, preferînd o hîrtie de ziar, cînd nu folosesc chiar degetele. Există chiar și români care nu se șterg la fund de loc.
  Sunt în general românii care nu se spală pe corp și nu se spală pe dinți.
  Pentru aceștia, eu propun ca Guvernul să le cumpere și să le dea în mînă, cînd stau deja pe vine, un sul de hîrtie higienică. Iar PSD-istele din toată țara, în frunte cu deputata, Aurelia Cristea, să-i șteargă la fund!” 😀 )))))

  Reply

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro