Protest spontan la centrele APIA din județ. Cu revoluția fiscală, funcționarii pierd până la 1.500 de lei la salariu

Distribuie:

Cei aproximativ 130 de funcționari ai APIA Dâmbovița, de la centrul județului, dar și din centrele locale, au întrerupt astăzi activitatea între orele 9:00 și 12:00. Funcționarii protestează din cauza impactului pe care noul Cod Fiscal, dar șe legea salarizării unitare îl vor avea asupra salariilor. Acestea vor scădea, la Dâmbovița, cu sume cuprinse între 700 și 1.5000 de lei, cei mai afectați fiind consilierii în grad superior. Protestului s-au alăturat și directorii adjuncți ai instituției.

Funcționarii spun că ministrul Agriculturii, Petre Daea le-ar fi promis, pentru ședința de Guvern de miercuri, 15 noiembrie, o modificare legislativă care le-ar fi conservat actualele drepturi salariale. Modificare nu a venit însă. În cadrul APIA Dâmbovița salariile pleacă din jurul sumei de 4.000 de lei și ajung la aproape 9.000 de lei în zona funcțiilor de conducere.

La nivel național, aproximativ 4.500 de persoane lucrează în  cadru centrelor APIA. Acești amenință cu blocarea activității dacă nu vor fi ascultați. Singurii care nu au nemulțumiri sunt cei din structura centrală, care sunt plătiţi pe o altă grilă de salarizare. „Să stea liniştiţi şi să muncească pentru că avem în bugetul Ministerului Agriculturii, în conturile APIA, sume importante de bani, care trebuie să ajungă la fermieri”, a declarat în urma protestului Petre Daea, ministrul Agriculturii.

Distribuie:

alegeri
alegeri
Regata Turbnobio

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public

Flax Gopo Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro