Gazeta Dambovitei | Cele mai noi știri din Targoviște și Dâmbovița

Ediția de vineri, nr. 3659
3-12-2021

Primărița din Castellon a sărbătorit Ziua Iei! În Castellon trăiește o numeroasă comunitate de români, majoritatea dâmbovițeni

  • Asociația Europa Cultural, Asociația Română-Castellonense și Institutul Hispano Român integrează IA românească în tradiția municipiului Castellon

Comunitatea românească din Castellón, prin intermediul Asociației Europa Cultural, Asociației Română-Castellonense și Institutul Hispano Român au dorit să aducă un omagiu IE-i românești în preajma Zilei Internaționale a IE-i și a Centenarului României Mari. Din acest motiv, cele trei asociații au avut o întrevedere oficială cu dna primar a municipiului Castellón în cadrul căreia au oferit celei mai înalte autorități a orașului, înfrățit cu municipiul Târgoviște în toamna anului 2017, un costum feminin complet de Muscel și domnului consilier pe probleme de imigrație, dl. Jose Luis Lopez Ibañez o cămașă tradițională bărbătească.

Această acțiune a membrilor comunității românești din Castellón a avut că scop un gest de mulțumire către autoritățile spaniole care au sprijinit mereu activitățile culturale ale comunității românești din municipiu și de asemenea au contribuit activ la integrarea românilor în societatea spaniolă.

La acțiune au participat dna. Mihaela Luncan, președinta Asociației Europa Cultural, dna. Laura Ioan, vicepreședinta Asociației Română-Castellonense și dnii. Edgar Breso și Manuel Păduraru, vicepreședinte și respectiv președinte ai Institutului Hispano Român din Castellón și de asemenea reprezentantul Consulatului României din Castellón, dl. Dragoș Viorel Tigau.

Dna. primar a orașului Castellón, Amparo Marco a declarat „că este o bucurie pentru acest municipiu faptul că cea mai numeroasă comunitate de străini care a decis să își stabilească reședința aici dorește o integrare totală în societatea castellonense și că românii au reușit să fie *unos castellonenses mas*, ceea ce demonstrează un nivel de integrare excepcional a comunității românești din Castellón”.

Distribuie:

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


hymarco
novarealex1.jpg Valeriana

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

CITEȘTE ȘI

Gopo

CITEȘTE ȘI

soundservice SPMT
Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Webhosting Armand Media