Premieră pentru turismul montan dâmbovițean: Dezbatere publică pentru salvarea unei cabane

O premieră în ceea ce privește turismul montan se va înregistra vineri, 6 iulie 2018, de ora 16:00, la Casa de Cultură Runcu (Dâmbovița),unde are loc dezbaterea publică ”Cabana Leaota – E voie la turism!”. Evenimentul este organizat de către Asociația OM pe MUNTE cu sprijinul Primăriei Runcu.  Scopul dezbaterii publice este de a găsi soluții viabile pentru salvarea cabanei Leaota, singurul adăpost montan din munții Leaota, în condițiile în care cabana are un proprietar dezinteresat de salvarea sa.

#DÂMBOVIŢA100: Un tânăr străbate pe bicicletă drumul Moeciu -Bucureşti, pentru a salva Cabana Leaota – VIDEO

 

La dezbatere va lua parte și Ionel Petre, vicepreședintele Agenției Naționale pentru Arii Naturale Protejate

Intenția celor din asociație este una deosebită, benefică pentru turism, pentru iubitorii de munte. Sperăm să ajungem la soluții mulțumitoare. Vorbim de cabana Leaota, o proprietate privată aflată în interiorul unei rezervații naturale. Ca moderator al acestei dezbateri, sunt convins că voi menține un echilibru între buna intenție a celor din Asociația «Om pe munte» și deschiderea manifestată de proprietarii cabanei. Nu văd de ce nu s-ar ajunge la un consens, atunci când este vorba de lucruri bune, de promovarea a ceea ce avem frumos, a locurilor cu tradiție, cu istorie, cu farmec

Organizatorii vor să aducă la un loc în cadrul acestui eveniment proprietarii cabanei, administratorii SIT NATURA 2000 Leaota, autorități locale, autorități județene, reprezentanți ai Ministerului Mediului și Turismului, Salvamont, întreprinzători locali, ONG-uri, Mass-Media, persoane fizice, etc.

O să opresc campania de salvare a cabanei Leaota, abia atunci când o să pot sta acolo, să beau un ceai, în condiții decente sau când inima mea nu va mai bate. Dacă este nevoie o să merg pe jos până la Bruxelles și o să fac tot ce este omenește posibil pentru salvarea acestui adăpost montan.” a precizat Costantin Țăposul unul din membri Asociației Om pe Munte.  

CITEȘTE ȘI: O asociație montană caută sprijin pentru a salva bătrâna Cabană Leaota – FOTO

Centru Medical Valeriana
Gurmand + Raiman
Daca ti-a placut acest articol il poti distribui:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Politica de confidentialitate (click pe acest link)

Statistici Trafic Google Analytics
Statistici Trafic.ro