#DAMBOVITA100: Povestea dâmbovițeanului care apare în pozele oficiale de Centenar ale primarului Alba Iuliei

Foto: Florin Dutulescu

Dintre miile de oameni îmbrăcați în costume tradiționale, veniți din toate colțurile țării la Alba Iulia, pe 1 decembrie, unul singur apare portret în fotografiile oficiale ale evenimentului realizate de fotograful primăriei orașului unirii, alături de fotografiile șefului statului, Klaus Iohannis și ale primarului Mircea Hava. Omul care i-a fascinat pe organizatori este un dâmbovițean – Dragoș Berariu.

Orginiar din Găești, Dragoș trăiește în capitală, unde împreună cu soția sa, tot o găeșteancă, organizează evenimente și târguri tradiționale românești. Între Dragoș și Alba Iulia, există, însă, o relație veche. Dâmbovițeanul este absolvent al Universității “1 decembrie” din Alba Iulia, Facultatea de Istorie și Arheologie. Pregătește excursia la Centenarul României  de mai multe luni și a mers în orașul unirii împreună cu un grup de prieteni, din întreaga țară, majoritatea absolvenți ai școlii alba iuliene.

Nu îl cunoaște pe fotograful care a importalizat imaginea sa ținând tricolorul între Muzeul de Istorie și Sala Unirii. Dragoș a fost, însă, pe 1 decembrie, unul dintre cei mai populari participanți la manifestările de la Alba Iulia, costumul tradițional, cu sarică, scotându-l în evidență. A contat cu siguranță și dragostea pe care tânărul o poartă orașului din Cetatea Alba Carolina.

 

Centru Medical Valeriana Revelion Rodiv Gaesti


Daca ti-a placut acest articol il poti distribui pe:


Gurmand + Raiman

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Politica de confidentialitate (click pe acest link)


#Citeste si:

Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Statistici Google Analytics
Statistici Trafic.ro