PNL, prin Gabriel Cioacă, cere lămuriri Prefecturii în cazul consilierului Vasile Moise!

Păstrarea în rândul consilierilor județeni a fostului pedelist Vasile Moise Deju a intrat și în atenția PNL. Cum PDL și PNL au interese comune de acum încolo, evident că fiecare scaun din for contează în economia unor eventuale majorități. Astfel, Gabriel Cioacă, purtătorul de cuvânt al liberalilor dâmbovițeni cere explicații Prefecturii cu privire la faptul că Moise este încă la masa consiliului, deși PDL a făcut, cu acte, dovada faptului că el nu mai este membru de partid.

Cioacă a folosit ca argument o hotărâre a unei instanțe din România: “Calitatea de consilier local a persoanei ce pierduse calitatea de membru al partidului pe a cărei listă a fost ales încetase de drept la momentul pierderii acestei calități, votul său nu poate fi reținut ca unul valid”. se arată într-o sențință a Curții de Apel Craiova.

Noi am adus în atenția celor de la Prefectură o situație punctuală, cea de la Consiliul Județean și prin intermediul presei aș vrea să-i întreb pe cei de la instituția prefectului, dacă au demarat în instanță vreun demers vis a vis de către adresa înaintata de PNL cu privire la încetarea mandatului de consilier al domnului Moise. Dacă așa stau lucrurile și instituția prefectului nu reacționează la mesaje politice și își face datoria indiferent de cine este în cauză, suntem curioși dacă există vreo acțiune demarată în instanță pentru încetarea mandatului de consilier. Toată stima pentru cei care lucrează acolo, pentru domnul Antonel Jijie, știu ca este un profesionist desăvârșit, poate unul dintre cei care chiar știu carte, știu administrație, dar ceva ciudat se întâmpla acolo de ceva vreme și hotărârile judecătorești locale îmi întăresc această idee.” a precizat Gabriel Cioacă.

La ultima ședință care a avut pe ordinea de zi constatarea încetării de drept a mandatului lui Vasile Moise Deju au fost 14 voturi “pentru” care au venit de la cei 10  consilieri PDL prezenți la ședință (PDL are 13 consilieri, unul e Deju, unul a lipsit nejustificat și unul, Petre Marin a fost chemat la serviciu fix înaintea votului)  și cei 4 liberali prezenți (PNL are 5 consilieri, dar Grozavu a fost trimis, tot înainte de vot, de președintele Adrian Țuțuianu să participe la o videoconferință cu Dragnea). 16 consilieri s-au abținut (3 PPDD și 13 PSD), menținându-l astfel pe Deju în for, în ciuda faptului că nu mai e membru al partidului cu care a ajuns consilier județean, de mai bine de 1 ani de zile.

 

Distribuie:

Turbnobio

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Flax Gopo
Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Un gand despre “PNL, prin Gabriel Cioacă, cere lămuriri Prefecturii în cazul consilierului Vasile Moise!

  • 18 iulie 2014 at 7:14
    Permalink

    bai nea’ndarat cioaca.tu sialiatii tai de ce nu v-ati dat de ceasul mortii sa-l eliminati pe deju cand pdl era la putere si prefect era teracota ala?cum de v-ati trezit tocmai acuma.si politichia asta e o c…si multi ….vari sunt pe langa ea.

    Reply

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro