Pe subiectul…. poluare: PNL Târgovişte declară război COST

„Dacă mergeţi în farmacii sau la spital toată lumea se vaită de probleme ale căilor respiratorii”

 

Poluarea municipiului Târgovişte de către Combinatul de Oţeluri Speciale Târgovişte a devenit… „o problemă de siguranţă orăşenească”,  spune preşedintele PNL Târgovişte, Aurelian Cotinescu care este revoltat de faptul că  în fiecare zi oraşul este acoperit de un nor de poluare ce conţine noxe şi elemente din metale grele care intră în casele oamenilor. Liderul liberal consideră că autorităţile locale târgoviştene ar trebui să se implice în rezolvarea acestei probleme numai plecând de la faptul că afecţiunile căilor respiratorii au început să facă ravagii printre târgovişteni.

„Avem o mare problemă în oraşul nostru cu poluarea, poluarea pe care o produce Combinatul de Oţeluri Speciale sau acea rămăşită din vechiul COST, o mândrie de fapt a oraşului nostru în urmă cu mulţi ani de zile. În fiecare zi oraşul este acoperit de un nor de poluare care conţine noxe şi elemente din metale grele, acest praf intrând în casele noastre, acest praf intrând în plămânii noştri, acoperind vegetaţia în permanenţă şi ştiţi foarte bine că dacă mergeţi în farmacii sau la spital toată lumea se vaită de probleme ale căilor respiratorii. Cred că a devenit o problemă de siguranţă orăşenească şi de aceea cerem Primăriei Târgovişte să se implice real în acest caz şi să rezolve problema.

Este adevărat că s-au tot dus cei abilitaţi de la Mediu, amendează periodic Combinatul de Oţeluri Speciale, dar să înţelegem un lucru – amenzile nu compensează sănătatea noastră. Dacă dai amendă la COST asta nu înseamnă că de mâine încolo… eşti şi sănătos. Trebuie rezolvată problema, respectiv puse filtre la acest combinat sau dacă nu – trebuie luate măsuri radicale”, a semnalat recent  preşedintele PNL Târgovişte, Aurelian Cotinescu.

Distribuie:

Locuri de munca difamcom

novarealex1.jpg Valeriana

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Flax Gopo
Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro