Palatul Potlogi s-a întors pentru o zi în vremea domnițelor și a străjerilor

 

Ziua Europei a fost marcată, duminică, 9 mai, de către Consiliul Județean Dâmbovița, prin Centrul Județean de Cultură Dâmbovița și Complexul Național Muzeal „Curtea Domnească” prin două evenimente culturale ce s-au desfășurat la Potlogi și Târgoviște.

Ansamblul Brâncovenesc de la Potlogi, bijuterie arhitecturală lăsată moștenire de Constantin Brâncoveanu, a găzduit ceremonialul schimbului de gardă, așa cum se petrecea în secolul al XVII-lea.  Un moment realizat de străjerii gărzii Cetății Făgăraș, aflați pentru prima dată în județul Dâmbovița, alături de angajați ai Complexul Național Muzeal „Curtea Domnească” și ai Biroului de Promovare Turistică din cadrul Primăriei Târgoviște în costume de epocă. Spectatorii au putut asista și la un recital susținut de instrumentiști ai Orchestrei Simfonice „Muntenia”.

„Mi-am dorit să aducem în atenția publicului prezent la acest eveniment o parte din istoria importantă a poporului român, și, unde se putea mai bine dacă nu aici, la Palatul Brâncovenesc de la Potlogi, unde s-a scris o pagină măreață a trecutului nostru. Chiar dacă mă repet, vreau să îi asigur pe dâmbovițeni că voi face tot ce îmi stă în putere să așez această bijuterie arhitectonică acolo unde merită cu adevărat, și anume pe harta turistică a României, dar și dincolo de granițele acesteia. Alături de zona montană a județului Dâmbovița, îmi doresc să realizăm o promovare activă a obiectivelor culturale și istorice ale județului. Celebrarea Zilei Europei ne confirmă că proiectele cele mai ambițioase pot deveni realitate, în folosul nostru, al tuturor. Am propus, în acest an, instituțiilor de cultură subordonate Consiliului Județean Dâmbovița, să sărbătorim Ziua Europei și, totodată, Ziua Independenței de Stat a României și Ziua Victoriei Națiunilor Unite, într-un mod care să ne aducă mai aproape de valorile noastre naționale, de istoria și identitatea noastră națională și culturală”. a declarat, la eveniment, președintele CJD, Corneliu Ștefan.

De la ora 17:00, în Piața Tricolorului din Târgoviște  a avut loc un flashmob, urmat de două momente artistice susținute de membrii Orchestrei Simfonice „Muntenia” și de Corala „Appassionato”.

Distribuie:

Turbnobio

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Flax Gopo
Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro