Mireasa care bântuie DN 7 a dus Dâmboviţa într-un top al locurilor cu fantome din România

Un site specializat în fenomene paranormale şi mai ales zone bântuite din România a inclus şi DN 7 din judeţul  Dâmboviţa în cele 20 de locuri în care fantomele îşi fac simţită prezenţa. Ce face drumul atât de special? Fantoma miresei Margareta Ştefănescu!

În anul 1936, pe data de 24 septembrie, într-o zi de sâmbătă, tânăra Margareta Ştefănescu se întorcea cu maşina la Câmpulung Muscel, însoţită de soţul ei, fiul arhitectului Ion Mincu şi de părinţi. Fiica Elenei Luiza Ştefănescu şi a boierului filantrop Gheorghe Ştefănescu, unul dintre cei mai bogaţi oameni din judeţul Argeş, Margareta făcuse cununia religioasă la Bucureşti şi revenea acasă, unde servitorii tocmai încheiaseră pregătirile pentru petrecerea de nuntă de la conac, la care era invitată lumea bună a târgului. Dar în localitatea Găeşti, automobilul s-a ciocnit violent cu un camion al unei companii forestiere. În urma accidentului, Margareta, îmbrăcată în rochie de mireasă, a fost singura care şi-a pierdut viaţa, la numai 26 de ani, ceilalţi pasageri din maşină rămânând neatinşi. Îngroziţi de această tragică întâmplare, nefericiţii părinţi şi-au înmormântat unicul copil la Cimitirul Bellu din Capitală. Margareta a fost așezată în sicriu şi purtată pe ultimul drum îmbrăcată în rochia de mireasă, pe care se mai vedeau pete de sânge. Tragedia a făcut înconjurul ţinutului. Dar la puţină vreme după înmormântare, Gheorghe Ştefănescu începe să-şi viseze fiica îmbrăcată în rochie de mireasă, rugându-l cu lacrimi în ochi: “Nu mă lăsa singură în Bucureşti! Fă-mi o casă pe deal şi adu-mă înapoi, la Câmpulung…”. În cele din urmă, tatăl ia hotărârea să ridice o biserică mare şi frumoasă, în amintirea fiicei sale, chiar pe dealul Flămânda, acolo unde, cu aproape două sute de ani în urmă, “Schitul Mireselor” începuse să înzestreze fete sărace pentru măritiş.

O troiţă a fost ridicată şi pe DN 7 în locul în care cele două maşini s-au ciocnit. Locul este de atunci unul blestemat, zeci de şoferi pierzându-şi viaţa pe acest drum naţional. Unii martorii ai accidentelor povestesc că au simţit miros de fum, alţi că au văzut fantoma unei femei ce părea îmbrăcată în rochie de mireasă sau chiar că au simţit un curent ciudat în interiorul maşini. În luna mai 2010, autorităţile locale şi câţiva preoţii au luat decizia de a reface troiţia şi de a o resfinţi pentru liniştea sufletului rătăcitor. Iniţiativa pare să fie avut un oarecare succes, numărul accidentelor grave scăzând în apropierea locului bântuit.

Distribuie:

Regata Turbnobio

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Flax Gopo
Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro