Gazeta Dambovitei | Cele mai noi știri din Targoviște și Dâmbovița

Ediția de luni, nr. 3704
17-1-2022
savoiu_cu_sova

Ministrul Şova este de acord cu prioritizarea investiţiei: “4 benzi pe tronsonul Bâldana –Titu”

Ministrul delegat pentru infrastructură Dan Şova i-a răspuns foarte prompt deputatului de Titu, Ionuţ Săvoiu, care a adresat câteva întrebări cu privire la posibilitate cuprinderii unor proiecte de infrastructră ale judeţului în priorităţile ministerului. Unul din drumurile vizate este DN 7 Băldana – Titu şi proiectul de lărgire a acestuia la 4 benzi. Iată răspunsul ministrului: “Indicatorii tehnico economici ai obiectivului lărgire la 4 benzi DN 7 Bâldana- Titu au fost aprobaţi prin Hotărăre de Guvern în 2009 pe baza unui Studiu de Fezabilitate elaborat în 2008. În anul 2011, în urma unei proceduri de achiziţie publică a fost încheiat un contract de prestări servicii pentru elaborarea documentaţiei tehnice faza Proiect Tehnic şi Detalii Execuţie.

Faţă de documentaţia Studiu de Fezabilitate, avizată şi aprobată în 2009, în urma identificării la zi a tuturor reţelelor de utilităţi existente menţionate în Certificatul de Urbanism, a obţinerii avizelor definitive şi întocmirii proiectului tehnic în conformitate cu toate reglementările în vigoare, au apărut o serie de modificări ale soluţiilor tehnice care au determinat necesitatea aprobării unor indicatori tehnico economici revizuiţi, procedură care se află în prezent în curs de desfăşurare.

Ţinând cont e faptul că modernizarea acestui tronson va asigura un acces rutier facil şi rapid atât pentru agenţii economici din zona străbătută de DN 7, cât şi pentru cetăţenii localităţilor situate de-a lungul drumului naţional spre autostrada A1, vor fi făcute demersuri în vederea suplimentării fondurilor pentru acest obiectiv la o eventuală rectificare a Bugetului de Stat pe anul 2013, în limita valorii totale ce va fi aprobată pentru activitate de investiţii, astfel încât, după aprobarea indicatorilor tehnico – economici revizuiţi, să se poată organiza procedura de achiziţie publică pentru încheierea contractului de execuţie a lucrărilor.”, se arată în răspunsul ministrului. Deputatul de Tutu, Ionuţ Săvoiu speră ca toate termenele să fie respectate în aşa fel încât lucrările de lărgire a drumului să debuteze cel mai târziu la începutul anului viitor.

Distribuie:

Leave a reply


hymarco
novarealex1.jpg Valeriana

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]
getsbet Gopo

CITEȘTE ȘI

kiss2022-01.jpg
romserv.jpg
Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Webhosting Armand Media