Ministrul Daniel Constantin a “închis” Măsura 112 – Instalarea tinerelor fermieri, la Dâmboviţa

Astăzi, ministrul agriculturii Daniel Constantin a fost prezent în judeţul Dâmboviţa la semnarea a 4 contracte de finanţare aferente ultimei sesiuni de depunere de proiecte pe Măsura 112, Instalarea tinerilor fermieri. Măsura s-a desfăşurat în cadrul Programului Naţional de Dezvoltare Rurală, prin Agenţia de Plăţi pentru Dezvoltarea Rurală şi Pescuit.

La nivelul judeţului Dâmboviţa, au fost depuse 671 de proiecte, din care au fost selectate 441 şi contractate 412. Acestea au o valoare totală contractată de 7 milioane de euro, din care au fost efectuate plăţi de 5,3 milioane. La nivelul regiunii de dezvoltare Sud Muntenia, al cărui centru regional se află la Târgovişte, au fost depuse 2.969 de solicitări, 1.413 tineri fermieri reuşind să semneze şi contracte de finanţare. În acest moment, conform precizărilor făcute de ministrul Constantin, măsura a fost închisă, toţi banii aferenţi perioadei financiare 2007 – 2012 fiind contractaţi. Se aşteaptă acum şi accesarea efectivă a sumelor.  Ministrul a mai precizat şi că se vor face eforturi ca România să primească, din partea Uniunii Europene, fonduri mai mari pentru următoarea perioada financiară 2014 – 2020.

 

 

Sprijinul pentru instalarea tinerilor fermieri a fost cuprins între 12.000 de euro şi 40.000 de euro. Măsura a funcţionat pe principul acordării unei prime la instalarea tânărului fermier (sub 40 de ani), aflat pentru prima oară la conducerea unei exploataţii agricole. Cu banii de la UE, fermierii pot construi sau moderniza clădiri utilizate pentru producţia agricolă la nivel de fermă, incluzându-le şi pe cele pentru protecţia mediului; achiziţiona sau achizitiona în leasing de tractoare noi, combine de recoltat, maşini, utilaje, instalaţii, echipamente şi accesorii, echipamente şi software specializate; achiziţiona animale şi după caz  cotă de producţie teren pentru activităţi agricole.


Regata Valeriana

Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro