Adrian Ţuţuianu: Voi discuta cu ministrul Agriculturii despre acordarea unui sprijin pentru culturile distruse de furtuni

Preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa, Adrian Ţuţuianu, a declarat, luni, într-o conferinţă de presă, că va discuta cu ministrul Agriculturii acordarea unui sprijin pentru cei care şi-au pierdut culturile din cauza fenomenelor meteo din ultimele zile.

”Un subiect pe care îl voi aborda în discuţia cu ministrul Agriculturii este acela al sprijinului pentru agricultorii care au fost afectaţi de fenomenele meteo foarte dure, foarte grave, nemaintâlnite. Cel puţin eu nu ţin minte să mai fi fost asemenea evenimente de anvergură mare şi sper să găsim soluţii cu ministrul Agriculturii”, a precizat Ţuţuianu.

Acesta a adăugat că, la nivelul consiliului judeţean, se lucrează la o documentaţie privind inventarierea distrugerilor provocate infrastructurii.

”Pe partea de infrastructură, lucrăm la consiliul judeţean la toate documentaţiile necesare solicitării unui sprijin din partea Guvernului pentru toate lucrările de infrastructură care au fost afectate şi la aceste evenimente, dar şi în perioada anterioară”, a mai spus preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa, Adrian Ţuţuianu.

Cea mai afectată de vremea nefavorabilă a fost comuna Bărbuleţu. Aici, la sfârşitul lunii iunie, circa 150 hectare de livezi şi de grădini cu legume au fost distruse de grindină.

Ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, va fi prezent, luni după amiază, la Târgovişte, unde va participa, la sediul Centrului Regional pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit 3 Sud Târgovişte, la semnarea contractelor de finanțare aferente ultimei sesiuni pentru depunerea proiectelor de investiții pentru Măsura 112 – Instalarea Tinerilor Fermieri, din cadrul Programului Național de Dezvoltare Rurală.

 

Citeşte şi Pagube de miliarde în Dâmboviţa, după furtunile din ultimele zile

                 În sfârşit! La o săptămână de la furtună, autorităţile s-au deplasat la Bărbuleţu!

 

 

 


Regata Valeriana

Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro