Militar de carieră, Dumitru Lupescu (deputat USR), cu gândul la colegii de sub arme, de Ziua Tanchiştilor

Foto Cristin Petre

Astăzi s-au împlinit 98 de ani de la înfiinţarea primului batalion de tancuri sau care de luptă din Armata României. Din 1921, Târgoviştea reprezintă un reper pentru această armă prin înfiinţarea primului regiment de care de luptă din Armata Română, cu sediul în zona Arsenalului Armatei din centrul municipiului. Ulterior, regimentul  a fost mutat la Teiş.

Deputatul USR de Dâmboviţa, Dumitru Lupescu, militar de carieră, a ţinut să ureze la mulţi ani, astăzi, tanchiştilor dâmboviţeni. Deputatul este membru al Comisiei pentru apărare, ordine publică şi siguranţă naţională din Camera Deputaţilor. Lupescu a declarat de mai multe ori că este deschis oricăror discuţii şi propuneri pentru a crea condiții legislative de rezolvare a problemelor din sistem, atât pentru militarii activi, cât şi pentru cei pensionaţi sau veteranii cu dizabilităţi în urma participării în teatrele de operații din afară granițelor țării.

Aproape 30 de ani am slujit România ca ofițer în Ministerul Apărării Naționale (1972-2001). Am debutat în calitatea de slujitor al țării încă de la 16 ani, urmând timp de câte trei ani cursurile Liceului Militar “Dimitrie Cantemir” din Breaza-Prahova, respectiv Școlii Militare de Ofițeri Activi “Nicolae Balcescu” din Sibiu-arma infanterie.Împreună cu ceilalți membri ai comisiei de apărare, ordine publică și siguranță națională, ne vom apleca asupra tuturor celor ce ne vor fi aduse la cunoștință, pentru a crea condițiile legislative de rezolvare“. a declarat acesta pentru Gazeta Dâmboviţei.

Parlamentarul USR oferă audienţe  în fiecare vineri, între 12:00 – 14:00, la sediul cabinetului parlamentar din  Str. 1 Mai nr. 42 (zona Pieței 1 Mai). În fiecare zi de luni până vineri de la 9:00 la 17:00, dâmbovițenii își pot expune problemele sau propunerile consilierilor parlamentari.

Ziua Imnului Național, Târgovişte, 2017: “De fiecare dată când se intonează Imnul Național, prin ochii minții mi se derulează istoria neamului nostru, pildele înaintașilor, jertfele supreme ale cetățenilor țării noastre în apărarea fiecărui petic de pământ strămoșesc, dar și speranța semenilor noștri într-un viitor binemeritat.
Din aceste motive, am participat cu ființa și sufletul la festivitățile dedicate Zilei Imnului Național.
Să nu dăm uitării istoria țării și jertfa înaintașilor!
Lupescu Dumitru ,
Cetățean al României,
Deputat de Dâmbovița

 

 

Distribuie:

Locuri de munca difamcom

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Flax Gopo
Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro