Mica Unire sărbătorită fad la Târgovişte, cu câteva discursuri şi paşi de horă

Tot mai sărace şi mai scurte sunt ceremoniile prin care autorităţile dâmboviţene marchează evenimente importante din istoria României. Astăzi a fost rândul Micii Unirii să fie sărbătorită pe Platoul Prefecturii dâmboviţene. Cu câteva discursuri, câţiva paşi de dans, autorităţi şi parlamentari. Notă discordantă au făcut cele câteva zeci de copii care au participat la eveniment şi au dansat hora unirii.

Victor Sanda, prefectul judeţului Dâmboviţa

 “Astăzi, 24 ianuarie, serbăm una dintre cele mai importante zile din istoria poporului român. Aşa cum marele om de cultură Mihail Kogălniceanu a numit-o cea mai importantă zi a veacului noi trebuie să o respectăm la justa ei valoare. A fost startul independenţei poporului român care s-a realizat în 1877. A fost ziua care  a demonstrat că naţiunea română poate să stea la masă cu toate naţiunile europene, a fost ziua în care a demonstrat tăria de caracter, curajul şi eroismul poporului român. Pentru tot cee ce s-a întâmplat, trebuie să fim recunoscători înaintaşilor noştri, să-i preţuim, pentru că cine nu are istorie, nu are nici viitor.” 

 

Adrian Ţuţuianu, preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa

 “Suntem la 154 de ani de la un eveniment memorabil pentru istoria românească, ziua în care la Bucureşti, anterior pe ianuarie la Iaşi, s-a decis alegerea unui singur domn în persoana lui Alexandru Iona Cuza. Este un act care  marcat începutul procesului de modernizare a statului român, de căştigare a independenţei, dar este un act pe care trebuie să-l privim, în special noi cei din lumea politicăî ca unul al unor bărbaţi de stat înţelepţi care au ştiut să lase deoparte ceea ce îi despărţea şi au ştiut să se adune sub stindardul interesului naţional.”

Gabriel Boriga, primarul municipiului Târgovişte

 “Mica Unire a fost primul pas către Marea Unire, către statul naţional român, suveran şi independent, unitar şi indivizibil care este acum România. Trăim într-o ţara liberă pentru că au fost oameni care atât cu arma cât şi cu capacitatea de a negocia şi a înţelege un moment şi un climat istoric şi politic au luat nişte decizii. Să ne gândim cu drag că au fost oameni ca Alexandru Ioan Cuza şi nu numai, care împreună au făcut unirea, împreună au făcut puterea, pentru că unirea înseamnă puterea.”

rsz_unirea_mica_2013_1

rsz_unirea_mica_2013_2

rsz_unirea_mica_2013_3

rsz_unirea_mica_2013_4

Distribuie:

Regata Turbnobio

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Flax Gopo
Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro