Metoda „accidentul” face victime printre dâmboviţeni

Poliţiştii din cadrul Poliţiei Oraşului Fieni au fost sesizaţi de o bătrână în vârstă de 80 de ani cu privire la faptul că a fost contactată telefonic de o persoană necunoscută, care i-a solicitat o sumă de bani pentru a-l ajuta pe nepotul său aflat în Spania,  pe motiv că a fost implicat într-un accident rutier şi are nevoie de bani.

În urma verificărilor efectuate, poliţiştii au stabilit că femeia, fără a verifica veridicitatea apelului, a depus într-un cont bancar suma de 5000 de lei.

Se pare că nu este singurul caz de înşelăciune prin metoda cunoscută generic ca şi „accidentul” care se întâmplă în zona de nord a judeţului nostru şi din acest motiv poliţiştii bănuiesc că este vorba de un grup infracţional şi nu de cazuri izolate.

Aşadar, poliţiştii dâmboviţeni trag un semnal de alarmă şi recomandă cetăţenilor să manifeste prudenţă în cazul în care sunt contactaţi telefonic şi să nu dea curs solicitării de a trimite bani persoanelor necunoscute, în ciuda impulsului imediat cauzat de reacţia emoţională.

Ce este cel mai important este să verificaţi dacă ruda în cauză a fost implicată într-un eveniment rutier, să cereţi date despre unitatea medicală, de poliţie sau parchet unde s-ar afla aceasta şi să sunaţi pentru confirmare sau sunaţi chiar persoana în cauză pe numărul cunoscut de dumneavoastră.

De asemenea, trebuie să fiţi atenţi la persoanele cu care intraţi în contact, pe stradă, în jurul blocului, aparent întâmplător. Este posibil ca acestea să vă urmarească, să încerce să se împrietenească cu dumneavoastră şi să afle detalii despre familie sau vecini;

Distribuie:

Locuri de munca difamcom

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Flax Gopo
Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro