Masca nu e obligatorie! Este o recomandare! De ce nu poate impune CJSU Dâmbovița obligativitatea

Decizia Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Dâmboviţa de a recomanda dâmbovițenilor purtarea măștii de protecție sau a oricărui accesoriu care acoperă fața, dacă se deplasează în afara locuinței, nu poate fi transformată în obligație.

Pentru a introduce obligativitatea într-o atare hotărâre, ar presupune și existența unei sancțiuni, ceea ce ar ieși din sfera de competență a CJSU.” a explicat purtătorul de cuvânt al Instituției Prefectului.

În plus, măștile nu pot deveni obligatorii în condițiile în care se găsesc rar și la prețuri exorbitante. Prea puțini își permit să cumpere măști de unică folosință, ce costau 40 – 50 de bani înainte de criză, cu 5-7 lei, cât sunt acum.

Practic autoritățile fac o recomandare pentru a stimula populația să se protejeze mai mult. De aceea au făcul apel și la purtatul unor măști improvizate.

Astăzi , Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Dâmboviţa a recomandat acoperirea feţei (nas, gură) cu mască – inclusiv mască improvizată sau alte materiale de protecţie, de unică folosinţă sau reutilizabile (eşarfe, fulare sau alte accesorii vestimentare), în vederea reducerii riscului epidemiologic de transmitere a COVID-19, în timpul deplasării în afara locuinţei sau a gospodăriei, locuitorilor judeţului Dâmboviţa.

Această reglementare se aplică şi la intrarea în toate spaţiile publice, spaţiile comerciale, instituţii publice, agenţi economici şi entităţi care derulează activitate cu publicul, farmacii, pieţe agroalimentare şi mijloace de transport public.

 

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro