Localnicii din Geangoești îl așteaptă, de trei ani, pe IPS Nifon să le sfințească biserica

Un grup de enoriași din localitatea Geangoiești a trimis pe adresele electronice ale tuturor organismelor de presă locale o scrisoare deschisă adresată Înaltpreasfințitului Nifon Mihăiță, arhiepiscopul Târgoviștei în care îi amintesc acestuia că îl așteaptă la sfințirea bisericii din localitate. Lăcașul de cult a fost realizat cu contribuția financiară exclusivă a credincioșilor din localitate, în urmă cu trei ani, dar încă nu a fost sfințit. Oamenii speră că, prin intermediul presei, rugămintea lor va ajunge mai ușor la IPS Nifon. Oamenii i-au dedicat acestuia și un tablou votiv  pe unul dintre pereții interiori ai lăcașului de cult, așezându-l astfel printre ctitorii bisericii și speră ca în această vară să se roage în lăcașul pentru care au făcut imense sacrificii.

nifon

Scrisoare Deschisă

către,

Înalt prea sfinţia VOASTRĂ

 Părinte  Arhiepiscop şi Mitropolit NIFON

Cetăţenii satului Geangoeşti, Comuna Dragomireşti vă adresează prin această scrisoare rugămintea de a Sfinţi Biserica pe care au reuşit cu greu să o construiască.

Început în anul 2002, acest lacaş de rugaciune, cu Hramul Sfinţilor Petru şi Pavel, a fost finalizat cu greu în anul 2011.

Astăzi, după 3 ani de la finalizare, vă rugăm cu milostivenie a ne darui liniştea pe care o vom găsi prin rugăciuni în această Biserică pe care  Bunul Dumnezeu ne-a ajutat să o ridicăm.

Cuvintele frumoase „ Iubiţii mei, Biserica este cea mai frumoasă instituţie pe care o are neamul românesc, pentru înaltarea fiecărui om în parte, locul unde se continuî lucrarea mântuitoare a Domnului nostru Isus Hristos. În ea Duhul Sfânt sfinţeşte vieţile oamenilor” spuse de Inalt Prea Sfinţia Voastră în luna iulie 2002 cu ocazia aşezării pietrei de sfinţire ne-au ajutat să trecem peste clipele grele şi să ducem la bun sfârşit această zidire.

Pentru liniştea sufletelor celor care nu mai sunt langă noi, cu credinţă şi smerenie vă rugăm a Sfinţi această Biserică.

 

In numele cetăţenilor satului Geangoeşti

Ilie Popa

geangoiesti

Distribuie:

Regata Turbnobio

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Flax Gopo
Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro