Lista neagră a lui Gabriel Plăiaşu! Care ar putea fi liberalii “lustruitori de cizme, cu limba”?

Foto arhivă: Mihail Volintiru şi Gabriel Plăiaşu la un meci de baschet

La numai o zi de la numirea sa în funcţia de vicepreşedinte al PNL Dâmboviţa, ex-deputatul Gabriel Plăiaşu s-a lansat într-un atac furibund, pe o reţea de socializare, îndreptat împotriva acelor colegi pe care îi cataloghează ca “oportunişti.” Momentul ales pentru a ameninţa cu bătaia este important şi din alt punct de vedere. Postarea cu pricina a ajuns în spaţiul virtual pe 18 septembrie seara, adică după ce semnăturile de susţinere pentru candidatul Klaus Johannis erau strânse şi depuse la partid. Probabil că a fost decisivă pentru refularea fostului lider şi definitivarea birourilor interimare al PNL Dâmboviţa şi Târgovişte şi unde se regăsesc mulţi dintre foştii colaboratori ai fostei conduceri.

“Astăzi punem reflectoarele pe țiganii din Paris şi Roma şi nu vorbim deloc, dar absolut deloc despre “ţigania” unor oportunişti ordinari care au uitat deja cum lustruiau cu limba cizmele lui Volintiru şi astăzi îl injura de dragul lui Orban.
Bă, caracterelor, intre războaie, hahalerele electorale erau marcate pe spate cu creta. Vă promit eu ca pe 16 noiembrie seara vă marchez cu creta pe spate şi la colţul străzii veți primi “flori”, “aplauze”, “diplome” si “amintiri”.
Le meritaţi pentru că România asta trebuie să înceapă de undeva. Vă aştept cu mare drag şi cu “tibişirul” la purtător.“ transimtea Plăiaşu, joi, 18 septembrie, “oportuniştilor” din PNL.

Gazeta Dâmboviţei a explicat pentru cititorii săi şi semnificaţia episodului povestit de Plăiaşu: În istoria neagră a alegerilor de la sfârșitul secolului XIX, cine refuza mita guvernamentală și vota conform propriei voințe era însemnat la ieșirea din secție cu cretă, pe spate, de un agent electoral. După care era bătut crunt de alți agenți. Unii dintre alegători erau atât de răniți că era nevoie să fie cărați acasă.

În privinţa celor care vor fi marcaţi cu cretă şi pedepsiţi după alegeri, aceştia ar fi, după criteriile stabilite de fostul deputat, cei care au făcut parte din echipa lui Volintiru şi acum fac parte şi din cea a lui Orban.

Primul în top,  numai bun de însemnat cu tibişirul lui Plăiaşu, pentru a fi bătut la colţ de stradă, care “o şi merită”, în accepţiunea acestuia, este nimeni altul decât deputatul Vasile Horga. Pentru cine nu-şi mai aduce aminte (unii, ca de exemplul Plăiaşu, sigur nu pot să uite) este faptul că Horga a fost marea surpriză a alegerilor generale din judeţ. Pe formula USL, Plăiaşu era candidat şi sigur viitor deputat pentru mandatul 2012 – 2016. A venit chiar la evenimentul de lansare al candidaţilor ţinut la sediul PSD Dâmboviţa, unde a intrat în sediu candidat şi a ieşit înjurând şi amenintând cu strânsa lui legătură cu Crin Antonescu. În fapt, Volintiru, la vremea respectivă şeful liberalilor dâmboviţeni, a luat decizia înlocuirii lui Plăiaşu cu Horga, spre surprinderea tuturor. Logica acestei decizii a venit însă abia un an mai târziu. Decizia ANI, conform căreia Deputatul Gabriel Plăiaşu s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 19.12.2007 – 26.04.2010, deoarece a deţinut simultat calitatea de Deputat în Parlamentul României şi cea de Administrator în cadrul S.C. Quartz S.R.L., S.C. Industrial Mija S.A., S.C. Liga S.R.L. şi S.C. Coriama Advertising S.R.L.”  a rămas definitivă şi irevocabilă, în aprilie 2013. Conform ei, Plăiaşu nu poate să deţină timp de trei ani nici o demnitate sau funcţie publică numită. De asemenea, nu poate ocupa acceaşi funcţie eligibilă, pe care a deţinut-o anterior, vreme de trei ani. Mai exact nu poate fi deputat, timp de trei ani.  Deci şi dacă ar fi rămas pe listă şi ar fi câştigat cu USL, instanţa l-ar fi scos din mandat, pentru o vină care i se poate imputa doar lui personal. Poate candida, însă, după aprilie 2016! Cu Horga deputat PNL de Dâmboviţa, în varianta votului pe listă în 2016 şi în perspectiva unirii cu PDL, Plăiaşu trebuie să dea mult din coate  ca să poată reintra în Parlament.   Ceea ce se pare că a şi început să facă!

Lista de “numai buni de bumbăcit” poate conţine însă multe alte nume. Ar putea fi: Aurelian Cotinescu, Vlad Bucăloiu, Gabriel Cioacă, Quintus Niculescu, Aritina Mihai, Cerasela Roşoiu dar şi alţii,  toţi cooptaţi în PNL de Mihail Volintiru şi care l-au susţinut până la final. Horga şi compania de “oportunişti” sunt cei care erau luaţi cu asalt, de “garda” liberală în frunte cu Plăiaşu, care au asediat PNL Dâmboviţa şi au încercat, printr-un comportament violent, împiedicarea delegaţiei permanente care vota susţinerea filialei pentru candidatura lui Klaus Johannis la preşedinţia PNL.

De remarcat ar mai fi doar descrierea “oportunisti ordinari care au uitat deja cum lustruiau cu limba cizmele lui Volintiru şi astăzi îl injura de dragul lui Orban”. Descrierea plastică ne duce cu amintirea tot la istorie. Mai recentă cei drept! Făcând un apel la memoria liberală (tot mai scurtă se pare) nu mai târziu de 2011, la Sala Sindicatelor din Târgovişte, Orban povestea cum, participant la nişte petreceri private, ar fi văzut oameni care ştergeau cu cravata, aflată încă la gât, pantofii fostului lider liberal, Florin Popescu. Având în vedere prietenia cu Popescu, pe care i-au tot reproşat-o adversarii politici, din partid sau din afara lui, oare o fi participat şi Plăiaşu la  sindrofiile de care vorbea Orban?

 

 


Regata Valeriana

Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro