Liderul UNPR Dâmboviţa, Radu Marian, inculpat într-un dosar de corupţie

Distribuie:

 

Conform procurorilor anticorupţie, Radu Marian este acuzat de complicitate la infracţiunea de folosire sau prezentare de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete care are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri din bugetul general al Comunităţilor Europene sau din bugetele administrate de acestea ori în numele lor, în formă continuată şi complicitate la infracţiunea de înşelăciune, cu consecinţe deosebit de grave, în formă continuată. În acelaşi dosar, este cercetat şi nepotul său, firma acestuia şi alte 3 persoane. În rechizitoriul întocmit, procurorii au reţinut următoarea stare de fapt:

În cursul anilor 2011 şi 2012, inculpatul Radu Ovidiu Ionuţ, în calitate de administrator al S.C. ALMAGRO S.R.L. şi de responsabil legal al unui proiect finanţat din fonduri europene (Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurală), a depus la Centrul Regional de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit 3 Sud Muntenia trei înscrisuri false (scrisoare de garanţie bancară, două acte adiţionale la scrisoarea de garanţie).

În această modalitate, S.C. ALMAGRO S.R.L, beneficiarul proiectului, a încasat pe nedrept suma totală de 1.783.352,54 lei (echivalentul a aproximativ 400.213,76 euro), reprezentând sumele acordate din bugetul naţional şi bugetul UE.
Înscrisurile folosite de Radu Ovidiu Ionuţ au fost falsificate de inculpata Şerb Mirela şi au fost puse la dispoziţia lui Radu Ovidiu Ionuţ de către inculpaţii Radu Marian, Sauer Silviu şi Stoica Nicolae.
În vederea recuperării prejudiciului, procurorii au dispus instituirea sechestrului asigurator asupra imobilelor aparţinând inculpaţilor S.C. ALMAGRO S.R.L., Radu Marian şi Sauer Silviu.

La acest moment, dosarul este înregistrat la Tribunalul Dâmboviţa, primul termen de judecată fiind 21 ianuarie.

Distribuie:

Regata Turbnobio

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro