La Târgovişte a fost inaugurat astăzi „Orăşelul copiilor“

 Astăzi, primarul municipiului târgovişte, Gabriel Boriga, a tăiat panglica inaugurală a orăşelului copiilor. Evenimentul s-a bucurat de o mare popularitate în rândul micuţilor târgovişteni şi nu numai.
Edilul Târgoviştei, la rândul său, a fost plăcut impresionat de modul în care evenimentul a fost organizat, chiar dacă soarele a refuzat să-şi arate faţa. “Urez bun venit tuturor vizitatorilor Orăşelului Copiilor! Sperăm ca acest eveniment să devină o tradiţie. Modul în care a fost organizat, dar şi bucuria cu care cei mai mici locuitori ai Târgoviştei şi nu numai au primit iniţiativa, ne determină să permanentizăm acţiunea”, a declarat Gabriel Boriga.
“Vinovaţi” de reuşita evenimentului au fost organizatorii şi anume Asociaţia “Exploratori pentru viitor” şi Primăria Municipiului Târgovişte.
Locaţia a constituit-o Parcul Chindia, zona ruine. Cu părere de rău pentru că acţiunea are loc doar astăzi, între orele 10-17, mini-orăşelul amenajat oferă posibilitatea celor mici  să participe la numeroase concursuri, jocuri recreative şi exerciţii pentru stimularea creativităţii.
Accesul în mini-orăşel se face pe baza unui paşaport primit la intrare, iar în urma activităţilor desfăşurate aceştia acumulează puncte. În grupe sau individual, copiii au trecut pe la toate instituţiile prezente, acestea având amenajat un mic sediu local, iar la finalul activităţilor, primarul orăşelului le-a înmânat diploma de onoare şi premii.
La eveniment participă echipaje ale Poliţiei, Jandarmeriei, Serviciului de Ambulanţă şi Pompierilor, Biblioteca Judeţeană, care demonstrează, cu echipamentele specifice din dotare, modalităţile în care se implică pentru binele locuitorilor oraşului. La finalul activităţilor, cu acordul părinţilor, copiii se pot înscrie în Clubul de Exploratori. Programa educaţională a proiectului inclde studiul naturii, îndemânări, proiecte în slujba comunităţii locale dar şi noţiuni moral-spirituale şi de prim-ajutor, realizate integral cu sprijinul unor persoane calificate în domeniul respectiv.
Distribuie:

Turbnobio

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Flax Gopo
Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro