Ionuţ Săvoiu: Dezvoltarea parcurilor tehnologice, strategia de dezvoltare economică a judeţului

Distribuie:

O strategie de dezvoltare economică a judeţului Dâmboviţa este crearea de noi parcuri tehnologice şi promovarea celor existente, a declarat, luni, într-o conferinţă de presă, deputatul PSD de Dâmboviţa, Ionuţ Săvoiu. ”Toţi suntem conştienţi de nevoia de creare de parcuri tehnologice, parcuri industriale pe care să le putem pune la dispoziţia investitorilor. Este una din direcţiile strategice de dezvoltare şi, în perioada următoare, vom demara câteva proiecte de parcuri tehnologice noi, situate şi amplasate în punctele de acces rapid dinspre coridoarele principale de transport şi, bineînţeles, promovarea mult mai intensă către posibilii investitori a parcurilor existente. Eu zic că unele rezultate deja se văd”, a precizat Săvoiu.

În  judeţul Dâmboviţa sunt trei parcuri industriale, la Priboiu, Moreni şi Mija. Deputatul Ionuţ Săvoiu spune că trebuie create condiţiile de atragere de investiţii de tip greenfield, în special în zona din apropierea capitalei. ”Vom încerca să identificăm acele industrii cheie care pot prin investiţii de tip greenfield să vină în zona judeţului Dâmboviţa, iar aici am în vedere industria de subansamble auto în zona Titu şi multe alte industrii care pot fi amplasate în zona de imediată influenţă a Bucureştiului”, a adăugat deputatul PSD de Dâmboviţa Ionuţ Săvoiu.

O altă direcţie de investiţii, susţine parlamentarul PSD, trebuie să fie în turism, în special în zona de nord a judeţului, unde autorităţile au demarat în urmă cu doi-trei ani realizarea unei staţiuni montane la Padina-Peştera. ”Nu în ultimul rând trebuie să stimulăm dezvoltarea turismului în zona de nord a judeţului, ca o sursă de creştere economică durabilă pentru cetăţenii din acea zonă”, a mai declarat Săvoiu.

Acesta spune că judeţul Dâmboviţa a fost într-un declin economic evident în ultimii ani, iar una dintre probleme este starea infrastructurii. ”Judeţul Dâmboviţa se confruntă cu o situaţie de întârziere în restructurarea economică, o întârziere care este generată de mulţi factori şi nu aş omite aici politica greşită dusă în 2008-2012, când PDL s-a concentrat mai mult pe investiţii de interes local şi nu de inters strategic al judeţului. Dovadă că accesul auto către Bucureşti a rămas în urmă, în ciuda faptului că noi avem trafic de 4 benzi, nu am reuşit să facem 4 benzi până la Pucioasa. Interconectările cu judeţele vecine, cu principalele coridoare de transport: coridorul IV, autostrăzile A1 şi A3 nu funcţionează, puteţi să mergeţi pe aceste rute şi să vedeţi în ce hal arată infrastructura. Cum să poată să vină investiţii noi când, în primul rând, accesul este anevoios?”, a precizat deputatul social democrat Ionuţ Săvoiu.

 

 

Distribuie:

Regata Turbnobio

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public

Flax Gopo Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro